Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Chtěli ukrást katalyzátory, ale majitel je zastavil.

KOLÍNSKO – Pachatelům hrozí až pětiletý pobyt za mřížemi. 

Na tísňové lince 158 přijal operační důstojník v sobotu 28. srpna, v brzkých ranních hodinách, oznámení od 39letého muže o tom, že má na pozemku své firmy sídlící v ulici Plynárenská v Kolíně dva pachatele, kteří mu chtějí ukrást katalyzátory. Operační ihned vyslal na místo hlídku a ta oba muže po činu zadržela.

Šetřením na místě policisté zjistili, že podezřelí, ve věku 22 a 24 let, překonali oplocení pozemku sběrného dvora v půl třetí ráno a přešli k vratům skladu, u něhož přeštípli visací zámek. Tím si sjednali přístup do vnitřních prostor, odkud následně společně vynesli 26 kusů katalyzátorů v celkové hodnotě 130 tisíc korun. Na místě byli pachatelé v dalším pokračování jejich usilovné práce zastaveni majitelem firmy, který ihned kontaktoval Policii ČR a ta poté oba muže zadržela a převezla na služebnu k dalším potřebným úkonům.

Téhož dne, tj. 28. srpna, policisté oběma sdělili podezření ze spáchání trestného činu krádeže, za což jim v případě odsouzení hrozí trest odnětím svobody na jeden rok až pět let.

por. Bc. Michaela Richterová
tisková mluvčí
P ČR Kolín
31. srpna 2021

vytisknout  e-mailem