Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Chtěli strávit klidné svátky ...

Bruntál- z chalupy neopomněl odnést i sekt a cukrovinky, poškodil vlek a další  

 
Chtěli strávit klidné svátky na chalupě 
Majitele rekreační chalupy v obci Rázová čekalo nemilé překvapení, když při příjezdu zjistili, že přibližně v době od 26.12.2010 do 28.12.2010 se neznámý pachatel zaměřil na jejich chalupu. Pachatel zde rozbil skleněnou výplň dvojitého okna v zadní části objektu a vnikl dovnitř. Zde vše prohledal a přeházel. Následně si odnesl LCD televizor, několik kusů DVD, compact stereo systém na CD i kazety, včetně 20 kusů CD disků a napařovací žehličku. Pachateli se zalíbila i keramická soška stojící kočky a stolní prostírání z bambusu. Rovněž si odnesl i dva kusy fleesových dek a dva polštáře. Kromě výše uvedených věcí se zaměřil i na potraviny a alkohol. Z chalupy si odnesl sedmnáct láhví alkoholu různých značek a neopomněl si přibalit i dvě láhve sektu, láhev archívního vína a různé druhy cukrovinek. . Poškozením skleněné výplně oken způsobil škodu ve výši okolo 600 Kč a odcizením věcí škodu za více jak 15 tisíc Kč.
 
 
 
Další srážka se zvířetem
Včera jsme informovali o nehodě z 28.12.2010, při které již řidič nedokázal zabránit srážce se srncem. Dne 29.12. 2010 došlo ke střetu jiného řidiče s divokým prasetem.
V podvečer krátce před sedmou hodinou projížděl řidič s osobním vozidlem Ford Focus po silnici směrem na obec Bílčice. Ze silničního příkopu mu do jízdní dráhy před vozidlo vyběhlo divoké prase. Řidič nedokázal již na zledovatělé sněhem pokryté komunikaci střetu zabránit. Divoké prase na místě nehody uhynulo. 
Dechová zkouška byla u řidiče provedena s negativním výsledkem. Na vozidle vznikla škoda ve výši okolo 10 tisíc Kč. Uhynulou zvěř si na místě převzal hospodář mysliveckého sdružení.
 
  
 
Poškození a krádež zařízení z lyžařského vleku
Bruntálští policisté v těchto dnech šetří případ poškozování cizí věci a krádeže.
V době přibližně 1.9.2010 do 23.12.2010 dosud neznámý pachatel vypáčil vstupní dveře u spodní obslužné stanice ( jedná se o dřevěnou chatku ) vleku na Uhlířském Vrchu v Bruntále. Následně vnikl do objektu, kde odcizil dvoje interiérové plné dřevěné dveře s kováním, tři kusy stropních svítidel, odmontoval a odcizil tři kusy bílých radiátorů, jeden kus chemického WC a malý ohřívač vody. Rovněž zde poškodil pojistkovou skříň, odcizil ovládací zařízení - řídící jednotku vleku a rozbil měnič pohonu. Dále v objektu rozbil a poškodil vnitřní zařízení ( umyvadlo, stůl, zárubně, elektroinstalaci ). Následně ve vrchní obslužné stanici odcizil jeden kus topení a poškodil vstupní dveře, skleněnou výplň oken a vystříhal přípojku elektrické energie. Další škodu pachatel způsobil i poškozením vleku. Ze sloupů odcizil kontrolky lan včetně elektroinstalace, kontrolní ramínka snímačů lana, držáky, rozvodné krabice a měděný kabel sloužící jako rozvod zabezpečovacího zařízení, který vystříhal mezi sloupky vleku. Předběžně pachatel způsobil celkovou škodu odcizením věcí ve výši okolo 100 tisíc Kč, krádeží věcí z vleku na volném prostranství škodu okolo 180 tisíc Kč a poškozením věcí a zařízení v objektech obslužných stanic škodu okolo 200 tisíc Kč.
 
První krok do Nového roku bude ve znamení územní změny u PČR ÚO Bruntál 
 
                 Nástupem nového roku 2011 v rámci policejní reformy dojde k delimitaci sil a prostředků u PČR ÚO Bruntál.
                V souvislosti s tímto klademe důraz na včasné informování občanů o probíhající změně. Dochází k zániku Obvodního oddělení policie Horní Benešov. Zde bude od 1.1. 2011 zřízena policejní stanice, která bude rozsah policejní služebny zajišťovat ve stanovené úřední době a to :
     pondělky a středy - v době od 07:00 do 12:00 hodin
                                             a od 13:00 do 17:00 hodin.
 
Obce náležící k OOP Horní Benešov spádově přejdou pod OOP Bruntál – jedná se o oddělení s nepřetržitým výkonem dozorčí služby.
             Občané dotčené lokality se nemusí obávat, že v důsledku těchto územních změn dojde k nerušení dostupnosti přímého policejního výkonu v těchto obcích.
              
           V případě dotazů nebo dalších informací se mohou občané obrátit na kterékoliv oddělení policie ČR nebo přímo na linku 158. Popřípadě mohou své dotazy směřovat písemnou formou na pisbr@mvcr.cz
 
 
komisař por. Ing. Křištofová Ivana 
 za 29.12.2010
 pisbr♦mvcr.cz
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem