Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chtěli si u řeky natrhat květy černého bezu

ZLÍNSKO: Odcizili proto kánoi, daleko však nedopluli. 

Policisté z Otrokovic sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření ze spáchání trestného činu krádež čtyřiačtyřicetiletému třiadvacetkrát soudně trestanému muži z Otrokovic, protože společně se svým o dva roky mladším kamarádem odcizil z loděnice v Otrokovicích kánoi i s vesly. Za tento trestný čin by v případě odsouzení mohl strávit až tři roky ve věznici. Jeho kamarádovi potom ve správním řízení hrozí několikatisícová pokuta.

Za nápadem odcizit z loděnice kánoi stála touha po květech černého bezu, které si dva kamarádi chtěli podél řeky natrhat a následně je zpeněžit. Loď odcizili koncem května v noci, nasedl do ní mladší z mužů. Po pár metrech plavby zastavil, loď uvázal ke keři a ráno se k ní společně vrátili. To už ale její odcizení zjistila žena, která k loděnici přišla. Oba muže zastavila opodál, zanedlouho na místo přijeli strážníci i policisté, kteří oba muže zadrželi. Muži nejprve tvrdili, že si loď jenom půjčili, ale zakrátko se přiznali ke krádeži i k jejímu motivu.

Staršího z mužů propustili z posledního výkonu trestu odnětí svobody teprve před pár týdny, 7. května. Odsouzený byl za stejnou trestnou činnost, z níž je nyní opět podezřelý. Proto mu nyní hrozí další trest odnětí svobody.

22. června 2020, por. Bc. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem