Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Chtěli se rvát

To jsou fandové 

sil. kontrola Benešov.jpg sil. kontrola Benešov.jpg

     Policie ČR dostala v minulých dnech dopis, ve kterém kdosi upozornil na připravovanou hromadnou bitku mezi fotbalovými fanoušky. Tito vyznavači sportu se měli z České a Slovenské republiky a Polska sjet do prostor poblíž železničního nádraží v Čerčanech.
     Aby se zabránilo této akci, bylo provedeno bezpečnostní opatření, do kterého bylo od dvanácti hodin dne patnáctého února nasazeno na třicet policistů, včetně pěti služebních psů.
     Kolem tři čtvrtě na čtyři se začala k místu stahovat vozidla se Slovenskými registračními značkami. Automobilů bylo okolo dvaceti a tak policisté měli plné ruce práce. Museli zkontrolovat osádky těchto aut. Provedli tak několik desítek kontrol osob a věcí, kdy nalezli několik předmětů svědčících o tom, že by bitka byla krvavá. Fanoušci byli dostatečně vybaveni náplastmi a obvazy. 
     Chuligánům jednomyslně došlo, že tady se asi nepoperou a tak z místa postupně odjížděli k D1. Aby policie nenechala nic náhodě, byly prováděny kontroly na celkem šesti sjezdech D1. 
     Svou práci policisté ukončili až s dostatečným časovým odstupem od konce zápasu. Bezpečnostní opatření bylo zrušeno v devět hodin večer.

vytisknout  e-mailem