Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chtěli odvázat transparent

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Fanoušci domácích napadli fanoušky hostů v „kotli“ domácích.  

 

Bezpečnostní opatření při středečním fotbalovém utkání mezi 1. FC Slovácko Uherské Hradiště a FC Baníkem Ostrava se neobešlo bez policejních zákroků. Příjezd a příchod fanoušků Baníku nebyl doprovázen žádným narušením veřejného pořádku. Krátce po začátku utkání se dva fanoušci Baníku pokusili odvázat transparent domácího fanklubu v „kotli“, domácích. Fanoušci domácích se vrhli na tyto dva muže a začali je bít. Údery pěstmi je povalili na zem a když leželi, začali do nich kopat. Bezpečnostní agentura vyrazila ke skupince a útočníky od napadených oddělila. Mladí muži z Ostravska naštěstí neutrpěli zranění, se kterým by museli být ošetřeni v nemocnici. Naopak malíček si při rozdávání úderů zlomil jeden z agresivních fanoušků domácích. Policisté následně zadrželi všechny tři domácí útočníky. Muži ve věku od jednadvaceti do pětatřiceti let z Uherskohradišťska putovali na policejní oddělení, kde jim po výslechu policisté sdělili podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a pokusu ublížení na zdraví, za což jim ze zákona hrozí až tři roky vězení. Zároveň jim soud může uložit trest zákazu vstupu na sportovní akce a to na dobu až deseti let.

Po skončení fotbalu policisté zajistili také fanouška Baníku. Dvaačtyřicetiletý muž napadl v ulici Rostislavova muže, který neutrpěl zranění a to jen díky rychlému zákroku policistů z brněnské speciální pořádkové jednotky. Zajištěný muž se dopustil přestupku proti občanskému soužití.

Nezvyklý incident, který po zápase také řešili policisté, byla nezaplacená útrata v restauraci v centru Hradiště. Fanoušci Baníku odešli, aniž by uhradili útratu přesahující tisíc korun. Policisté na místě přistihli jednoho z těchto fanoušků, který nakonec za všechny útratu zaplatil.

Na sedmdesát policistů tak dohlídlo na poklidný odchod a odjezd nejen téměř tří set fanoušků hostů, ale také čtyř tisíc domácích.


 

29. září 2011, por. Mgr. Aleš Mergental

vytisknout  e-mailem