Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chtěli na olympiádu do Ria, zůstali doma

ZLÍNSKO: Podvodníkovi hrozí až pět let za mřížemi.  

Policejní komisař z oddělení hospodářské kriminality ze Zlína obvinil čtyřicetiletého muže z obce na Zlínsku z trestného činu podvod, za který mu v případě odsouzení hrozí pobyt za mřížemi v rozmezí jeden rok až pět let. Muž podvedl v období od října loňského roku do února roku letošního celkem 16 lidí z celé republiky a připravil je úhrnem o 295 tisíc korun.

Policejní vyšetřování odstartovalo trestním oznámením šestadvacetileté ženy ze Zlína, která postupně předala muži šestnáct tisíc korun k nákupu letenky a zajištění ubytování při konání Letních olympijských her Rio 2016 v Brazílii. Letenky se však nedočkala. V průběhu prověřování případu přibývala další oznámení podvedených lidí z různých koutů republiky. Ti předali muži v hotovosti nebo zaslali na účet jeho matky 16 až 48 tisíc korun. Peníze byly určeny k nákupu letenek a zajištění ubytování v Riu. Výjimkou byla pouze dvaašedesátiletá žena ze Slušovic, která podvodníkovi předala téměř 40 tisíc korun s příslibem jejich výměny za valuty. Ani k té ovšem nedošlo.

Proti muži, který byl již devětkrát soudně trestaný zejména pro majetkovou trestnou činnost, je od roku 2003 vedeno 46 exekučních řízení. Díky exekucím svolila matka podvodníka, aby využíval její bankovní účet. Peníze, které mu na její účet postupně chodily, matka vybírala a v hotovosti je předávala svému synovi, přičemž netušila, k čemu jsou určeny. Bezmála tři sta tisíc korun, o které připravil celkem 16 lidí, použil podvodník pro vlastní potřebu a žádnému z podvedených ani přes jejich urgence peníze nevrátil.

 

 

27. září 2016, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem