Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chtěla ublížit sousedovi, ublížila nakonec sobě

DĚČÍN - Křivé obvinění, vyhrožování, vykradená chata a poničené elektrické vedení - toť dnešní témata 

Pro křivé obvinění řeší rumburští policisté ve zkráceném přípravném řízení dvacetiletou ženu. Ta si ve vzteku na svého souseda vymyslela příběh, ve kterém hrál nešťastník roli pachatele několika trestných činů. V průběhu šetření se ale ukázalo, že věci se mají jinak a mladici hrozí až dva roky odnětí svobody.
 
 
Znepříjemnil manželům život
 
Manželský pár z okolí Velkého Šenova si své užil s třicetiletým výtečníkem. Ten měl muži na veřejnosti vyhrožovat zabitím, zmrzačením, železnou tyčí udeřit do jeho automobilu, bránit mu v jízdě blokováním vozidla, zatímco manželku měl pronásledovat ustavičným kontaktováním přes mobilní telefon. Policisté z obvodního oddělení mu za to nadělili podezření z výtržnictví, nebezpečného pronásledování a nebezpečného vyhrožování. Za to by se mohl ocitnout v nápravném zařízení až na dvě léta.
 
 
Tři muži v chalupě
 
DVD přehrávač, cennosti, elektrické nářadí, a další věci odcizili po vypáčení dveří v rekreační chatě v Krásné Lípě minulý týden trojice lapků v rozmezí osmnáct až čtyřiatřicet let. Téměř třicetitisícovou škodu tak zanechali jejímu majiteli. Místní policistům však neutekli a všichni tři už mají sděleno podezření z krádeže vloupáním a porušování domovní svobody. Mohou tak skončit za mřížemi na dobu až tří let.
 
 
Borovicí zničil vedení
 
Tři vzrostlé borovice pokácel bez řádného povolení dvaašedesátiletý muž z Děčínska. Co čert nechtěl, jeden ze stromů dopadl na dráty vysokého napětí, které se tak odtrhly od izolátorů. Tím vznikla škoda kolem sta tisíc korun. Policisté z Hřenska pánovi sdělili podezření z přečinu poškození a ohrožení provozu obecně prospěšného zařízení z nedbalosti, za což je možné uložit až roční odnětí svobody.
 
 
 
 
 
22.12.2010, Děčín
por. Bc. Vojtěch Haňka
Tiskový mluvčí
Preventivně informační skupina Děčín
e-mail : pisdc@mvcr.cz
tel.: 974 432 207, 724 156 293

vytisknout  e-mailem