Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Chtěla do domu k bývalému příteli

PROSTĚJOVSKO - Ten se s ní však po posledním zákroku policie rozešel. 

Zřejmě svátek sv. Valentýna dojal sedmačtyřicetiletou ženu tak, že se rozhodla navštívit svého bývalého třiašedesátiletého přítele v jeho domě v obci na Němčicku. Zvolila k tomu však pramálo romantické způsoby. Když jí v pátek 14. února 2020 před jednadvacátou hodinou po vytrvalém kopání do vstupních dveří otevřel, zahrnula ho sérií vulgárních nadávek. Přivolaným policistům muž potvrdil, že se s dnes již bývalou přítelkyní rozešel koncem ledna, po jejich posledním zákroku u něho doma. Za přítomnosti policistů se žena uklidnila a z místa odešla s tím, že přespí u známé. Při jednání se ženou z ní byl silně cítit alkohol, ale dechovou zkoušku se policistům kvůli jejímu stavu provést nepodařilo.

Po odchodu ženy však klid v místě nezůstal dlouho. Ve 2:15 následujícího dne se žena před dům vrátila a celá situace se opakovala. Po kopání do dveří muž ženu vpustil do domu, aby neumrzla a už dál nerušila sousedy. V bytě žena muže opět zahrnula nadávkami a ten proto opět přivolal policisty. Tentokrát se dechovou zkoušku provést podařilo. Policisté při ní změřili hodnotu 3,6 ‰ alkoholu v dechu. S ohledem na zdraví osob a ochranu majetku policisté ženu na místě zajistili a k provedení potřebných administrativních úkonů eskortovali na obvodní oddělení. Ze zajištění pak byla propuštěna před pátou hodinou ranní.

Při incidentu nedošlo ke zranění osob ani ke škodě na majetku. Žena je pro své jednání podezřelá z přestupku proti občanskému soužití. Za ten jí hrozí pokuta až do výše 10 tisíc korun.

por. Mgr. František Kořínek

17. února 2020

vytisknout  e-mailem