Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chtěl zaútočit nožem na policistu

ZLÍNSKO: Hrozí mu šest let vězení. 

Komisař kriminální policie obvinil čtyřiadvacetiletého muže ze Zlína ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě, protože začátkem dubna v bytě své matky pod vlivem alkoholu a marihuany chtěl zaútočit nožem na policistu. Policista pokus o úder naštěstí vykryl a vyvázl bez zranění. Dosud netrestanému mladému muži hrozí v případě odsouzení trest odnětí svobody až na šest let.

Útoku předcházel telefonát na linku tísňového volání policie od kamaráda obviněného muže. Ten oznámil, že jeho známý má problém a potřebuje pomoct. Nic netušící muž ovšem v té době spal a neměl o telefonátu tušení. Se svým kamarádem se pár hodin předtím pohádal a měl z něj strach. Proto se posilnil alkoholem a pro jistotu si před usnutím schoval pod postel nůž.

Policisté prvosledové hlídky ze Zlína přijeli do bytu na sídlišti ve Zlíně. Otevřela jim matka mladého muže, který po zaklepání na dveře pokoje policistům otevřel. V ruce za zády měl nůž s dvaceticentimetrovou čepelí, který bez varování zdvihl nad hlavu a naznačil bodnutí jednoho z policistů. Policista naštěstí včas zareagoval a útočníka zpacifikoval. Dechová zkouška u něj ukázala hodnotu 1,11 promile alkoholu. Lékařka, kterou policisté přivolali, rozhodla o převozu muže do psychiatrické léčebny, kde zůstal pár dní hospitalizovaný. Z vyžádaného znaleckého posudku z oboru psychiatrie vyplynulo, že muž je schopen účasti na trestním řízení.

31. srpna 2021, por. Bc. Monika Kozumplíková

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem