Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Chtěl utéct od nehody, daleko však nedoběhl

Řidič havaroval přímo před zraky policistů. Z místa se pak navíc snažil utéct. 

Policisté z pohotovostní motorizované jednotky se dnes krátce po půlnoci stali očitými svědky dopravní nehody. Tu způsobil řidič luxusního vozu značky Bentley, který v křižovatce ulic Vrchlického a Na Popelce narazil do zdi oplocení tamního pozemku. Ještě předtím, než však policisté k havarovanému vozidlu dojeli, vzal řidič nohy na ramena a snažil se z místa utéct. V této snaze mu ale zabránili „péjáci“, kteří muže po pár metrech doběhli a zadrželi. Za to si muži zákona od řidiče vyslechli smršť výhružek, že si to lidově řečeno odskáčou, a že je nyní čekají velké problémy.
 
Vzápětí policisté také zjistili důvod jeho útěku i podrážděného chování. Provedenou zkouškou u řidiče totiž naměřili více než jeden a půl promile alkoholu v dechu.
 
Policisté z oddělení dopravních nehod již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Vzhledem k tomu, že přitom jednatřicetiletý řidič navíc způsobil dopravní nehodu, hrozil by mu v případě pravomocného odsouzení až tříletý trest odnětí svobody. Po provedeném lékařském vyšetření policisté muže vyslechli a následně propustili na svobodu. Příčiny a bližší okolnosti případu budou předmětem dalšího prošetřování.
 
Škoda vzniklá především na přední části luxusního vozu byla předběžně odhadnuta na částku přesahující půl milionu korun. Nehoda se ale naštěstí obešla bez zranění osob.
 
por. Bc. Iveta Martínková – 10. 9. 2015

vytisknout  e-mailem