Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
hl. m. Praha název

Policie České republiky – KŘP hlavního města Prahy

Chtěl si zkrátit cestu přes dálnici?

Nedlouho po poledni došlo k vážné dopravní nehodě. Na shora vyřčenou otázku a celou řadu dalších hledají nyní odpověď nehodáři a kriminalisté. 

Přibližně pět minut před třináctou hodinou došlo na Cínovecké, ve směru z Prahy k vážné dopravní nehodě.
 
Jejími účastníky byly osobní motorové vozidlo a dítě, konkrétně chlapec. Hoch utrpěl při nehodě natolik vážná zranění, že musel být následně do nemocnice transportován vrtulníkem.
 
Prošetřováním policisté zjistili, že nehodě měla údajně předcházet snaha chlapce přeběhnout dálnici z jedné strany na druhou. To konkrétně na tomto místě znamená překonat tři jízdní pruhy ve směru z Prahy, dělící pás a dvoje svodidla, a následně další tři jízdní pruhy směrem do metropole, případně v opačném pořadí podle toho, na kterou stranu chlapec „přecházel“.
 
Kvůli přistání vrtulníku a dokumentování a prošetřování této dopravní nehody musela být dálnice nejprve v obou směrech a následně ve směru z centra zcela uzavřena.
 
Z tohoto důvodu odklánělo provoz na objízdné trasy několik hlídek dopravních policistů, ale i policistů pohotovostní motorizované jednotky.
 
Celou událost si posléze převzali do své kompetence kriminalisté oddělení vyšetřování dopravních nehod, kteří musí objasnit veškeré okolnosti celé události. Především musí dojít k jednoznačnému závěru, jak se nehoda odehrála, co bylo její příčinou a jaká je míra zavinění jednotlivých účastníků.
 
V souvislosti s touto nehodou je na místě připomenout, že jakýkoliv prostor dálnice, nebo rychlostní komunikace je pro chodce všeobecně zákonem jednoznačně zapovězen. Tedy, na dálnici nesmí vstoupit ani člověk, který chce „pouze“ stopovat, a už vůbec ne osoba, která chce dálnici přecházet.
 
por. Mgr. Tomáš Hulan 19. 10. 2015

vytisknout  e-mailem