Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Chtěl se vyhnout vězení

DĚČÍNSKO - Muž v pátrání se snažil hlídce ujet na kole; Recidivista si nedá pokoj... 

Chtěl se vyhnout vězení

     Před spravedlností neunikl 30letý muž, na kterého soudce vydal příkaz k dodání do výkonu trestu odnětí svobody. V úterý v noci si hledaného muže, který jel na kole, povšimli policisté z děčínské hlídkové služby, ale když mu z vozidla dali signál k zastavení, šlápl do pedálů a snažil se z místa ujet. Po chvilce najel na nerovný terén a z kola spadl, stále se ale nechtěl vzdát a dal se na útěk i přes výzvy policistů, aby se zastavil. Trénovaným strážcům zákona ale neunikl a po krátkém pronásledování byl zatčen. Po výslechu, u kterého se přiznal, že utíkal, protože se mu nechtělo nastoupit do vězení k desetiměsíčnímu trestu odnětí svobody uloženému za krádeže, byl muž eskortován do věznice, kde si bude odpykávat svůj trest.

Recidivista si nedá pokoj

     Čtrnáct odsouzení a žádná náprava, i tak se dá v kostce shrnout zločinecká dráha 34letého muže, který je ještě stále v podmínce za předchozí majetkovou trestnou činnost. To mu ovšem nezabránilo, aby se nedopustil dalších krádeží. Začátkem listopadu v děčínské drogerii odstranil obal z dvou parfémů, které si schoval do bundy a bez zaplacení zboží v hodnotě dva a půl tisíc korun z prodejny odešel.

     Minulý týden v jiné drogerii ukradl další dva parfémy v celkové hodnotě devět set korun a opět za ně nezaplatil. Policisté muži sdělili podezření z přečinu krádeže, v krajním případě ho může soudce poslat až na tři roky zpátky do recidivistovi důvěrně známého vězení.

Objasněná krádež

     Z přečinu krádeže jsou podezřelí dva muži ve věku 20 a 26 let, které policisté viní z toho, že se v polovině listopadu v Děčíně vloupali do skladového kontejneru, ze kterého odcizili motorovou pilu a nivelační přístroj. Policisté oběma sdělili podezření z přečinu, za který by v případě uznání viny mohli strávit až dva roky ve vězení.

25. listopadu 2021, por. Bc. Daniel Vítek

tiskový mluvčí

Oddělení tisku a prevence

tel. č. 974 439 207

email: krpulk.kr.pio@pcr.cz

vytisknout  e-mailem