Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Chtěl se dostat z cely a tvrdil, že spolkl lžíci

BRNO: Bezpáteřní sedmnáctiletý mladík okrádal starší osoby 

Ve vazební věznici tráví aktuálně svůj čas sedmnáctiletý mladík, kterého policisté v těchto dnech obvinili z trestných činů loupež, krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Mladý muž má za poslední dva měsíce na svědomí nejméně pět případů okradení starších osob.

Tři ženy připravil o zlaté řetízky, které jim strhl přímo z krku za bílého dne. Koncem září si zloděj v nočních hodinách troufl i na dvaapadesátiletého muže. Před domem v ulici Cejl tohoto muže fyzicky napadl a poté mu odcizil peněženku. K poslednímu případu došlo minulý týden, kdy v ulici Renneské bezostyšně okradl i devadesátiletou paní chodící o holi. V okamžiku, kdy ženu míjel, strčil ruku do její nákupní tašky a začal v ní přehrabovat věci. Starší paní následkem tohoto pohybu upadla na zem a zloději se tak podařilo odcizit seniorce peněženku s tisícikorunou. Svým jednáním si mladík bez morálních zábran přišel celkem na více než pětadvacet tisíc korun.

Policisté díky intenzivní práci a získaným poznatkům mladíka zadrželi minulý týden a umístili do cely. Vychytralý kriminálník se ovšem nechtěl vzdát svobody a vymýšlel možnosti, jak se dostat z cely. Policistům uvedl, že pozřel plastovou lžíci. Z tohoto důvodu byl převezen do nemocnice a skončil na Jednotce intenzivní péče. Rentgenový snímek ovšem záhy prokázal, že si mladík vše vymyslel a tak putoval zpět do policejní cely.

Muž se obdobné trestné činnosti věnoval již v minulosti a dokonce byl letos v lednu za krádeže odsouzen k souhrnnému trestnímu opatření odnětí svobody na devět měsíců. Nyní mu za jeho jednání může hrozit až pětileté vězení.

Zvukový záznam:mladik1310.mp3

por. Andrea Straková, 13. října 2011


 

vytisknout  e-mailem