Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Plzeňský kraj název

Policie České republiky – KŘP Plzeňského kraje

Chtěl prodat brusle na internetu

HOLÝŠOV - K dalšímu případu podvodného jednání došlo při prodeji věcí prostřednictvím internetu. Místo plánovaného výdělku 850 korun přišel prodávající o 100 tisíc ze svého účtu. 

     Domažličtí kriminalisté evidují další případ podvodného jednání, kdy dosud neznámý pachatel prostřednictvím internetové aplikace jedné ze sociálních sítí kontaktoval muže, který na internetových stránkách inzeroval k prodeji kolečkové brusle za částku 850 korun. Během komunikace přes uvedenou aplikaci zaslal pachatel prodávajícímu odkaz, díky kterému mělo údajně dojít k dokončení a zaplacení prodeje přes kurýrní službu. Poškozený v uvedeném odkazu vybral příslušnou banku a došlo k přesměrování do internetového bankovnictví prodávajícího, kde vyplnil přihlašovací údaje ke svému účtu a přihlášení potvrdil. Následně pachatel prostřednictvím získaného přístupu k internetovému bankovnictví provedl z účtu poškozeného neoprávněně tři bankovní transakce ve výši 75 tisíc korun, 20 tisíc korun a 5 tisíc korun. Kriminalisté zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů podvod, neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku a neoprávněný přístup k počítačovému systému a nosiči informací. Po pachateli pátrají. 

     V současné době těchto podvodných případů neustále přibývá. Policisté opětovně apelují na obezřetnost občanů při prodeji či nákupu zboží prostřednictvím internetu a sociálních sítí.

nprap. Barbora Šmaterová
22. dubna 2022

vytisknout  e-mailem