Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Chtěl podplatit policistu

J.Hradec – Navštívil jej v jeho bydlišti a působil i na manželku. ( Hlasová schránka 974 233 116) 

Jindřichohradeckému policistovi dne 25. února tohoto roku , v době  krátce po poledni,  nabídl dvaačtyřicetiletý muž úplatek. Podezřelý neváhal a policistu vyhledal přímo v jeho trvalém bydlišti, kde mu nabídl  úplatek ve výši 500 000 korun . Policistovi rovněž  přislíbil  bezplatné  doživotní truhlářské práce zdarma  a to v případě, že překvalifikuje jeho dopravní přestupek   tak, aby mu nebyly odňaty trestné body a  nepřišel tím o řidičské oprávnění . Policista rezolutně a ihned překvalifikování přestupku  i  přijetí  úplatku   odmítl.
 
Podezřelý neváhal a do místa trvalého bydliště policisty se opětovně vrátil ještě téhož dne v odpoledních hodinách. Zde za stejným účelem nabídl úplatek ve výši 20 000 až  30 000 korun  a zdarma zhotovení nábytku do celého bytu  manželce policisty s tím,  aby využila svého vlivu na svého manžela a  policistu v jedné osobě , aby policista překvalifikoval dopravní  přestupek. Žena rovněž veškeré návrhy, které jí byly učiněny ze strany podezřelého muže odmítla.
 
Policista o jednání přestupce ihned informoval svého nadřízeného. Případ si převzali policisté z kriminální policie a vyšetřování z J.Hradce. Dne 25.března 2011  komisař služby kriminální policie a vyšetřování, z oddělení hospodářské kriminality,  vyhotovil  usnesení o zahájení trestního stíhání. Téhož dne jej  předal obviněnému, který se svým jednáním dopustil   zločinu   podplácení  a  přečinu nepřímého  úplatkářství . Nyní je trestně stíhán na svobodě. 
 
por. Mgr. Bc. Hana Millerová, pcrjhtm@mvcr.cz
31. března 2011

vytisknout  e-mailem