Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chtěl oloupit ženu, okradl muže, sedí ve vazbě

ZLÍNSKO: Osmadvacetiletému recidivistovi hrozí dalších deset let za mřížemi.  

V průběhu jedné noci oloupil osmadvacetiletý uživatel drog ze Zlína, který byl již pětkrát soudně trestaný za násilnou a majetkovou trestnou činnost, osmapadesátiletou ženu a osmapadesátiletého muže, oba ze Zlína. Tutéž noc násilníka poznal a zadržel zlínský policista. Nyní již zloděj sedí ve vazbě.

V noci ze čtvrtku na pátek cestovala starší žena před jedenáctou hodinou večer ze zaměstnání městskou hromadnou dopravou do okrajové části Zlína. Už v autobuse si všimla zanedbaného muže, který vyhlížel jako bezdomovec. Vystoupil společně s ní na konečné stanici. V té době už měla strach a šla co nejrychleji domů. Ve svém odhadu se nemýlila. Po chvíli, v temném místě, k ní muž přistoupil a chtěl jí strhnout z ramene kabelku. Žena se bránila, kabelku držela vší silou a křičela o pomoc. Povalil ji na zem a začal ji kopat do hlavy. Jeho běsnění ukončil až výkřik jednoho z obyvatel okolních domů, který uslyšel volání ženy o pomoc. Zloděj pustil kabelku a dal se na útěk. Přestože z domů vyběhlo několik mladíků, násilníka nedopadli. Ženu odvezla záchranná služba s lehkým zraněním do nemocnice.

Nezdařená krádež však recidivistu neuspokojila. Vrátil se zpět do centra Zlína, kde v parku uviděl u stromu staršího muže, který vykonával potřebu a měl pod paží menší pánskou tašku. Tašku mu vytrhl a utekl. Osmapadesátiletému muži ze Zlína způsobil odcizením devítitisícovou škodu.

Operační důstojník vyhlásil pátrání po pachateli loupeže a krádeže a zanedlouho již jeden z policistů, který má výbornou osobní a místní znalost, muže podobného popisu spatřil. Ten se k oběma činům přiznal a zároveň dodal, že je pod vlivem drog, které si stihl opatřit za část ukradených peněz. Kriminalisté muže obvinili z trestných činů krádež a loupež s dvou až desetiletou trestní sazbou. Soudce akceptoval návrh policistů na uvalení vazby a od soboty již recidivista pobývá ve Vazební věznici v Olomouci.

 

 

2. září 2015, nprap. Monika Kozumplíková

vytisknout  e-mailem