Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Chtěl oklamat pražskou cizineckou policii

Změnil si jméno a skončil v záchytném zařízení pro cizince  

 
            Na Inspektorát cizinecké policie v Praze se sám dostavil cizinec s žádostí od Mezinárodní organizace pro migraci pro výjezdní vízum. Státní příslušník Vietnamu se prokázal cestovním pasem vydaným před několika dny na Zastupitelském úřadu Vietnamské socialistické republiky. Protože pod tímto jménem nebyl veden v evidenci cizinecké policie, policisté cizinci sejmuli  otisky prstů a ihned věděli, že pro policii není tento člověk neznámý.
Bylo zjištěno, že přicestoval do ČR již v roce 2002 a to v úkrytu vozidla a ještě k tomu bez cestovního dokladu a víza, které je potřebné pro pobyt na území ČR. Ihned po příjezdu si zažádal o udělení mezinárodní ochrany ( azylu ). Začátkem roku 2003 mu azyl nebyl udělen. Vietnamec z území ČR nevycestoval a v roce 2005 byl zadržen cizineckou policíí, která mu udělila správní vyhoštění na dobu 5 let. Muž neváhal a opět si zažádal o azyl, který mu byl v roce 2006 zase zamítnut. Opět se v České republice zdržoval neoprávněně a zřejmě si myslel, že když si vyřídí cestovní doklad na jiné jméno nikdo jeho nelegální jednání neodhalí.
Vzhledem k tomu, že cizinec se dopustil již trestného činu maření výkonu úředního rozhodnutí a státní zástupce rozhodl, že celou situaci má vyřešit cizinecká policie, policisté cizinci zakázali vstup na území ČR již na 10 let a zajistili muže do záchytného zařízení pro cizince v Bělé-Jezové, kde bude v rámci mezinárodní dohody předán přímo orgánům Vietnamské socialistické republiky.

vytisknout  e-mailem