Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Chraňte si lépe své cennosti

TRUTNOVSKO - Nedávejte zlodějům šanci. 

Ve čtvrtek dopoledne 21. 11. 2013 se na trutnovské policisty krátce před desátou hodinou obrátila s žádostí o pomoc čtyřiašedesátiletá žena, která se stala obětí dosud neznámého kapesního zloděje. Z výpovědi poškozené přivolaní policisté zjistili, že oznamovatelka krátce po deváté navštívila jeden z obchodů na trutnovském náměstí. Při prohlídce nabízeného sortimentu pohotový kapsář poškozené, aniž by si čehokoli všimla, z její kabelky odcizil peněženku, ve které se nacházela finanční hotovost, osobní doklady a tři platební karty. Oběť krádeže vyčíslila škodu na necelých 6 tisíc korun. Muži zákona uvedené protiprávní jednání zaprotokolovali pro podezření ze spáchání přečinu krádež a neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které může být soudem uložen trest odnětí svobody až na dva roky.
Policie České republiky v Trutnově by chtěla tímto článkem poradit všem občanům, jak předcházet majetkové trestné činnosti, při které Vám neznámý pachatel na volném prostranství či v obchodním domě odcizí finanční hotovost či jiné cennosti:

- peníze, portmonky a jiné cennosti noste ve vnitřních kapsách oděvních svršků
- peněženky ukládejte na dna nebo do spodních částí tašek či kabelek
- kabelky a tašky zavírejte, mějte je stále na očích
- v obchodech nenechávejte kabelky či tašky bez dozoru na nákupním košíku
- vyhýbejte se skupinám většího počtu osob, v tlačenici může dojít ke krádeži, aniž byste si něčeho všimli
 
Blíží se čas vánočních nákupů. V ulicích našich měst i obcí mnoho z nás nakupuje dárky pro své blízké. V tomto období dochází každoročně na volně přístupných místech k mnoha kapesním krádežím.
Pro zkušeného lapku je kapesní krádež otázkou několika vteřin. Neusnadňujte proto kapsářům jejich práci Vaší nepozorností a někdy až lehkomyslností. Dávejte si na Vaše osobní věci a cennosti mnohem větší pozor. V případě, že se stanete obětí krádeže nebo budete svědkem takového protiprávního jednání, volejte prosím ihned linku 158.
por. Bc. Udo Ertner
22. 11. 2013 v 9:45

vytisknout  e-mailem