Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Chraň svůj svět!

Sociální izolace a vyloučení, šikana, vzrůstající agrese i zneužívání návykových látek. To vše jsou pojmy, které jsou stále častěji skloňovány v souvislosti s dětmi a mladistvými. Chování dětí ovlivňuje celá řada faktorů, nemalý vliv přitom mělo i uzavření školských zařízení vlivem pandemické situace. Odosobnění vztahů mezi dětmi pochopitelně přináší také moderní komunikační technologie. Nereálné vztahy v prostředí sociálních sítí, sdílení informací s násilným a protiprávním obsahem, zneužívání sdílených obsahů a mnoho dalšího se však nesmí stát normou. Přicházíme proto s apelem na vytváření reálných vztahů a přátelství v projektu „Chraň svůj svět“. 

S dětmi je nutné komunikovat interaktivně, proto se jejich pozornost pokusíme získat spoluprací se známým hudebníkem Tokhim a jím vytvořenou písní a videoklipem. Text písně je založen právě na varování před nereálným online světem a z něj vyplývajících rizik.

Song bude poprvé představen na eventové akci s mottem „Nikdo ať Tě neovládá, svůj svět si tvoříš sám“ v sobotu 2. října. Ta proběhne ve Fitku Hanky Kynychové a bude online přenášena na YouTube kanálu Hanky Kynychové, která se stala patronkou projektu. Před Fitkem bude připraven doprovodný program Policie České republiky s prezentací aktuálních problému dětí a mladistvých.

oddělení prevence Policejního prezidia ČR
1. 10. 2021

IMG-20211001-WA0014.jpg

 

vytisknout  e-mailem