Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Chování výtržníka za hranicí zákona

Strakonice – Vyhrožoval policistům. 

Ze spáchání přečinu vyhrožování s cílem působit na úřední osobu podle § 326 odst. 1 písm. b) trestního zákoníku v jednočinném souběhu s přečinem výtržnictví podle § 358 odst. 1, odst. 2 písm. a) trestního zákoníku je obviněný 36letý muž z okresu Kladno toho času žijící ve Strakonicích. Ten v noci na 18. února 2023 rozbil v ulici Velké náměstí skleněnou výplň dveří vedoucí z ulice do nebytových prostor domu. Na místo se dostavila hlídka Městské policie Strakonice, která přivolala k události hlídku Obvodního oddělení policie Strakonice. Agresivní muž odmítal uposlechnout výzev policistů a policejní hlídku OOP Strakonice slovně napadal vulgárními výrazy a vyhrožoval jim ublížením na zdraví. Zjevně opilý muž nespolupracoval, choval se agresivně, odmítl dechovou zkoušku i test na návykové látky.

Policisté muže omezili na svobodě a převezli na služebnu Obvodního oddělení Strakonice k dalším úkonům. Chování muže ale pokračovalo i na služebně. Neustále policistům vyhrožoval ublížením na jejich zdraví a zdraví jejich rodin. Jeho chování překračovalo nejen hranice slušného chování ale hlavně hranice zákona. V policejní budově sprostě nadával, plival kolem sebe a vrcholem všeho bylo, když si stáhl kalhoty a vymočil se na podlahu.

Proti 36letému muži je vedeno trestní stíhání pro obdobný trestný čin v Ústeckém kraji, kterého se dopustil v loňském roce. O jeho dalším trestu rozhodne soud.

por. Mgr. Jaromíra Nováková

21. února 2023

vytisknout  e-mailem