Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Chování člověka za mimořádných situací

Téma dne Základní školy Hradec Králové Jiráskovo náměstí  

Den nazvaný „chování člověka za mimořádných situací“ se konal 21. 6. 2010 na Základní škole Jiráskovo náměstí v Hradci Králové.
Při tomto se žáci školy na různých stanovištích od pedagogů dozvěděli, jak se chovat při krizových situacích, jaké je možno využívat varovné signály, jak postupovat při evakuaci, zdokonalit se mohli v topografické činnosti a dále pracovníci Českého červeného kříže – Oblastního spolku Hradec Králové žákům připomenuli pravidla první pomoci.
Pro žáky 8. a 9. třídy bylo během dopoledne připraveno i stanoviště Policie České republiky. Zde se celkem 41 žáků dozvědělo od policistů z obvodního oddělení a policisty z Preventivně informační skupiny Hradec Králové informace o historii a organizační struktuře Policie ČR, o jejich složkách, činnostech a oprávněních. Dále bylo s žáky hovořeno na téma trestní odpovědnosti, rizikových jevů spojených s užíváním návykových látek a možného nebezpečí komunikace skrze informační technologie.
Velmi zajímavá a poučná byla modelová situace telefonního oznámení údajné rvačky vedle školy. Při této byl žákům popsán vhodný obsah a forma při takovém oznámení. Žáci byli vzorní posluchači a za to byli odměněni informačními a upomínkovými předměty Policie ČR. Na oplátku byli policisté žáky odměněni potleskem.
 

nprap. Jan Čížkovský
21. 6. 2010
 

Odkazy do noveho okna

ZS Jiraskovo namesti 01

ZS Jiraskovo namesti 01 

Detailní náhled

ZS Jiraskovo namesti 02

ZS Jiraskovo namesti 02 

Detailní náhled

ZS Jiraskovo namesti 03

ZS Jiraskovo namesti 03 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem