Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Chodník mu nevoněl

BRNO: Policisté zjistili, kdo v Masné rozhazoval vruty po vozovce. /video/ 

Policisté z obvodního oddělení v brněnském Komárově řešili v uplynulých dnech nálezy rozsypaných vrutů na vozovce v Masné ulici. Ojedinělý případ by snad mohli považovat i za nešťastnou náhodu. Jenže silnice byla takto znečištěna v krátké době hned několikrát. Protože vruty zapíchnuté v pneumatice mohou způsobit projíždějícím řidičům značné problémy, musela být vždy část vozovky do úplného uklizení uzavřena. Policisté zjistili, že vruty se na silnici objevují nepravidelně, ale vždy časně z rána. Snažili se proto v tuto dobu místo nenápadně sledovat.

Ve středu ráno, ještě za tmy, spatřil hlídkující policista chodce kráčejícího po silnici. Ten něco nenápadně trousil z kapes. Když se pak k němu dostal blíže, s jistotou poznal, že před ním na komunikaci znovu dopadající ostré vruty. Záškodníka tak odhalil rovnou při činu. Neobvyklé bylo i vysvětlení a motivace šestačtyřicetiletého muže. Ten totiž setmělou ulicí chodil pravidelně a rozčilovalo jej, jak na něj blikají a troubí řidiči, když jde po kraji silnice. Chodník prý nechtěl využívat kvůli zápachu z popelnic.

Všem chodcům připomínáme povinnost k chůzi použít především chodník nebo stezku pro chodce. Kde není chodník nebo je-li neschůdný, chodí se vždy co nejblíže při levém okraji vozovky.

por. David Chaloupka, 21. dubna 2023

vytisknout  e-mailem