Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Chodkyni nechal zraněnou v příkopu

nejprve ženu srazil, pak ji podle všeho okradl a ujel  

Po měsíci hry na schovávanou náchodská policie dopadla řidiče, jehož důvodně podezírá, že 2. června v podvečerních hodinách u Semonic na Jaroměřsku srazil chodkyni, s těžkým zraněním ji nechal ležet v příkopu, okradl ji a od nehody ujel. Zraněnou 58 letou ženu našly o něco později náhodně projíždějící cyklistky, které ihned přivolaly potřebnou pomoc. Automobil s řidičem, který ženu srazil, však unikl.
 
Ukázalo se, že kromě způsobeného těžkého zranění dolních končetin, pánve a hlavy ženě zmizely také tašky a kabelka, kterou v době nehody měla přes rameno. Později policisté zaznamenali několik výběrů z ženiny platební karty.  Policisté se pustili do pátrání po řidiči a také po zloději, který sebral zraněné bezmocné ženě věci. Při vyšetřování stanovili několik verzí. V jedné verzi předpokládali, že řidič mohl zpanikařit, hned po srážce bez zastavení šlápnout na plyn a ujet. Zraněná chodkyně, která zůstala po pádu na zem ležet v příkopu, nebyla od silnice vidět. Někdo jiný mohl tedy přijet a sebrat věci, válející se na okraji silnice. Další verzí byla i ta, že řidič, který ji srazil, také sebral její věci a pak ujel. Nakonec se ukázala být správnou ta druhá.
 
Od svědků se policistům podařilo získat pravděpodobný popis automobilu a jeho značku. Po měsíci usilovného pátrání, do kterého se zapojila také kriminální služba, vysledovali stopu v Trutnově. Další už bylo dílem rychlé a přesné policejní rutiny. Policisté zadrželi 24letého cizince žijícího v Trutnově, zajistili jeho poškozený automobil. Další šetření policisty už jen utvrdilo, že po měsíci pátrání chytili toho pravého. Zadrženého muže nakonec obvinili ze čtyř trestných činů, a to těžkého ublížení na zdraví, neposkytnutí pomoci, krádeže a neoprávněného držení platební karty. Muži hrozí až pětiletý trest odnětí svobody.
 

vytisknout  e-mailem