Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chodkyně po střetu zemřela

VSETÍNSKO: Řidič přehlédl ženu na přechodu pro chodce.  

Včera navečer srazil řidič osobního vozidla na přechodu pro chodce ve Valašském Meziříčí pětaosmdesátiletou ženu, která byla s těžkým zraněním převezena do nemocnice, kde po několika hodinách bohužel zemřela. 
 
Nehoda se stala včera v pět hodin odpoledne, v době, kdy se v těchto podzimních dnech již znatelně stmívá. Čtyřiadvacetiletý řidič jel ve vozidle zn. Audi A4 po ulici Sokolská směrem ke kruhovému objezdu ul. Palackého a Nádražní přitom přehlédl a nedal přednost chodkyni, která přecházela po přechodu pro chodce z levé strany ve směru jízdy vozidla audi. Mladý řidič pětaosmdesátiletou ženu z Valašského Meziříčí srazil. Seniorka upadla na vozovku a vážně si poranila hlavu. V kritickém stavu ji rychlá záchranná služba odvezla do nemocnice, kde po několika hodinách zemřela.
 
Mladý řidič z Valašského Meziříčí je podezřelý z tr. činu usmrcení z nedbalosti, za který trestní zákon ukládá až šestiletý trest odnětí svobody. Požití alkoholu jsme u něj vyloučili dechovou zkouškou.
 
Jedná se o 13 smrtelnou dopravní nehodu v okrese Vsetín v letošním roce. Při nehodách zemřelo 5 chodců (z toho se 4 nehody staly za tmy nebo za snížené viditelnosti), dále zemřeli 4 cyklisté a 3 lidé v osobních vozidlech a jeden na čtyřkolce.
 
Chodci by měli v těchto měsících, kdy se brzy smívá a je horší viditelnost, více myslet na svoji bezpečnost a vybavit se reflexními doplňky. Řidiči by měli být obezřetnější a uvědomit si, že mohou chodce a cyklisty snadněji přehlédnout. 
 

7. listopadu 2013, por. Mgr. Lenka Javorková

Odkazy do noveho okna

Chodkyně VM

Chodkyně VM 

Detailní náhled

Chodkyně VM

Chodkyně VM 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem