Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Chodil se uspokojovat do zámeckého parku

BŘECLAVSKO: Policisté muže viní z výtržnictví. 

Lednice - O tom, že krása zámeckého parku v Lednici láká tisíce návštěvníků, není pochyb. Ovšem policisté v těchto dnech sdělili podezření šestapadesátiletému muži, který se do areálu zámeckého parku nechodil kochat přírodou a historií, ale přicházel sem za úplně jiným účelem. Vyhledával ženy, před kterými se sexuálně uspokojoval.

První oznámení o nepříjemném zážitku jsme přijali od několika návštěvnic již na podzim loňského roku. Zaskočené ženy shodně vypovídaly, že v areálu parku viděly muže, který se před nimi obnažoval a ukájel se. Policisté se začali popsaným případem zabývat. Provedli řadu opatření, aby se jim podařilo exhibicionistu ztotožnit a dopadnout. Nicméně během zimních měsíců jeho výpravy do lednického parku ustaly. Odmlka však netrvala dlouho, s příchodem jara opětovně do Lednice zamířil. Tentokrát však spadla pomyslná klec.

Policistům se podařilo muže ztotožnit a zanedlouho byl předveden na policejní služebnu. Kolegové mu v těchto dnech sdělili ve zkráceném přípravném řízení podezření pro přečin výtržnictví. Vzhledem k tomu, že se jednalo o opakované pohoršování na veřejnosti, hrozí mu nyní trest v podobě odnětí svobody až na 3 léta. Spisový materiál budeme postupovat na Okresní státní zastupitelství Břeclav.

Chtěli bychom touto cestou poděkovat i mnoha občanům, kterým neslušné chování na veřejnosti nebylo lhostejné. Obdrželi jsme od nich podstatné informace, které nám dopomohly k dopadení podezřelého muže. Na závěr zbývá dodat, že muž se ke svému jednání doznal.

por. Mgr. Kamila Haraštová, 29. dubna 2019

vytisknout  e-mailem