Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Název kraje

Policie České republiky – KŘP Olomouckého kraje

Chodí do vozidel jako do prodejny

Majitelé vozů doplácí na svoji lehkomyslnost a pachatelé si z aut odnesou všechno, co jim přijde pod ruku 

Neznámý pachatel vnikl stejným způsobem po rozbití bočního okna do dvou zaparkovaných vozidel v Přerově, a to v době od 25.1. do 26.1.2010. Prvním z nich byla Škoda fabia odstavená na ul. Dvořákova. Z ní si odnesl navigaci s příslušenstvím. Poté se přemístil na ul. Kozlovskou a zde se mu zalíbila Škoda Superb. Uvnitř nalezl osobní doklady, fotoaparát s firemním razítkem. Celková škoda v obou případech dosáhla hodnoty 28 500 Kč. Případ se šetří pro trestné činy krádež a poškození cizí věci.      
Dne 26.1.2010 v ranních hodinách další neznámý pachatel otevřel nezjištěným způsobem zadní dveře vozidla Citroen, které provozovatel odstavil na parkovišti v Oseku n/B. u místního motorestu. Ze zavazadlového prostoru vzal motorovou pilu a sadu gola klíčů. K poškození vozu v tomto případě nedošlo. Poškozené firmě z Brna vznikla škoda odcizením ve výši 15 000 Kč.
Ani majitel dalšího vozu Mercedes neunikl povedenému lapkovi, který si chtěl prohlédnout včera ve večerních hodinách interiér jeho vozu. Auto majitel ponechal zaparkované v Hranicích na ul. Komenského a po svém příchodu zjistil, že má rozbité okno pravých předních dveří. Z vozu zmizela jeho pánská taška s písemnostmi a dynamický uvolňovací polštář. Škodu odcizením si vyčíslil na 700 Kč a poškozením na 10 000 Kč.
Rovněž včera ve večerních hodinách přišla i hranická firma o svoji navigaci včetně držáku, neboť majitel vozu zn. Š Octavia ji ponechal ve svém vozidle zaparkovaném v obci na Hranicku. Neznámý pachatel toho využil, rozbil levé přední okno a navigace byla jeho. Celková škoda činí 12 000 Kč. 

vytisknout  e-mailem