Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chodec srážku s dodávkou nepřežil

VSETÍNSKO: Včera krátce před půlnocí zemřel u Rožnova pod Radhoštěm chodec po srážce s dodávkou. 

Včera v noci došlo u Rožnova pod Radhoštěm k tragické dopravní nehodě. Při srážce s dodávkou zemřel devětadvacetiletý chodec.

Včera krátce před půlnocí jel po silnici I/35 od Zubří k Rožnovu pod Radhoštěm padesátiletý cizinec s dodávkou tovární značky Peugeot. Kousek před Rožnovem pod Radhoštěm předjel jiné vozidlo a zařadil se před něj. Nestačil ale reagovat na chodce, který se pohyboval v úseku bez osvětlení mimo obec po středu silnice a neměl na sobě žádný reflexní prvek. Došlo ke střetu dodávky a chodce.

Chodec při srážce utrpěl zranění neslučitelná se životem. Nikdo jiný zraněný nebyl. Škoda na dodávce činí sto tisíc korun. Policisté s kriminalisty zjistili, že chodcem je devětadvacetiletý cizinec. Zjistili také, že řidič dodávky nebyl při dopravní nehodě ovlivněný alkoholem. Nadále zjišťují okolnosti této tragické události. Přizvali i soudního znalce v oboru doprava.

Po dobu vyšetřování nehody byla komunikace uzavřena. Ke zprovoznění došlo po jedné hodině ráno. V letošním roce se jedná o sedmou smrtelnou dopravní nehodu v okrese Vsetín.

4. listopadu 2019, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem