Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Chodec byl po srážce letecky transportován do nemocnice

BLANENSKO: Policisté se dopravní nehodou nadále zabývají. 

V pondělí 3. února 2020 v 6.45 hodin v obci Chlum u Letovic přecházel muž komunikaci na křižovatce v blízkosti autobusové zastávky.  V tu dobu ve směru od Moravské Třebové přijížděl devětadvacetiletý muž s vozidlem značky Fiat Punto. Následně došlo ke střetu přední části vozidla s chodcem. Sedmaosmdesátiletý chodec při dopravní nehodě utrpěl zranění a byl leteckou záchrannou službou transportován do nemocnice. Provedená dechová zkouška u řidiče byla negativní. U chodce byl vyžádán krevní odběr ke zjištění alkoholu v krvi. Policisté okolnosti dopravní nehody nadále vyšetřují.

Opakovaně proto apelujeme na chodce, aby věnovali při přecházení silnice plnou pozornost provozu. Důležité je rozhlížet se vlevo, vpravo a ještě jednou vlevo nejen před vstupem na komunikaci, ale během celé doby jejího přecházení! Snažte se navázat oční kontakt s řidičem, abyste si byli jisti, že vás vidí. Dbejte na svou bezpečnost a řádně se rozhlédněte pokaždé, když vstoupíte na komunikaci a to i v průběhu jejího přecházení! Chodci nejsou nijak chráněni a měli by si uvědomit, že střet s autem může mít i fatální následky.

     Zároveň znovu žádáme všechny řidiče, aby se plně věnovali řízení, dodržovali všechna zákonná pravidla a snažili se předvídat potencionálně nebezpečné situace. Zvláštní pozornost by měli věnovat pěším účastníkům silničního provozu, aby co nejvíce eliminovali riziko nehody.

por. Lenka Koryťáková, 3. února 2020

vytisknout  e-mailem