Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Chodci, dávejte a sebe pozor

VSETÍNSKO: Během posledních dní došlo ke dvěma srážkách vozidla a chodce. 

V pátek odpoledne a dnes ráno došlo k obdobným situacím v obci Dolní Bečva a ve Vsetíně. Chodec bezprostředně vstoupil do jízdní dráhy vozidla a došlo ke střetu. Obě nehody si vyžádaly lehká zranění chodců.

V pátek před pátou hodinou odpolední šla po chodníku v obci Dolní Bečva devětaosmdesátiletá žena. Šla ze směru od obce Prostřední Bečva a náhle vstoupila do vozovky ve chvíli, kdy tudy projížděl šestačtyřicetiletý řidič s vozem Škoda Fabia. Došlo ke střetu, kdy žena utrpěla lehké zranění, které si vyžádalo převoz do nemocnice. Policisté provedli u obou dechové zkoušky, které byly negativní. Řidiči z Hranicka na vozidle vznikla škoda pět tisíc korun.

Dnes ráno před sedmou hodinou došlo k podobné události ve Vsetíně na ulici Smetanova u mostu přes řeku Bečvu. Jednadvacetiletému řidiči ze Vsetína jedoucímu ve voze Opel Astra směrem od centra vstoupil v prostoru přechodu pro chodce z jeho pravé strany do vozovky bez rozhlédnutí a přesvědčení se o situaci v provozu jednašedesátiletý Vsetíňan. Řidič i přes prudké brzdění nedokázal střetu zabránit. I zde chodec utrpěl lehké zranění, které si vyžádalo převoz do nemocnice. I v tomto případě dechové zkoušky neprokázaly u účastníků ovlivnění alkoholem. Škoda na vozidle byla jeden tisíc korun.

 

10. října 2016, por. Bc. Vladislav Malcharczik

vytisknout  e-mailem