Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Chcete traktor? Zařídím!

NÁCHODSKO – Koupil a obratem prodal, původnímu majiteli však nezaplatil 

zetor 7045Zetor 7045/ Ilustrační foto: Archiv Policie ČR
Z přečinu podvodu se bude muset zodpovídat 38letý muž z Rychnovska. Policisté z náchodské kriminální služby jej totiž viní z toho, že podvodně vylákal peníze z majitelů traktoru a také z dvou dalších lidí, kterým obratem zakoupený traktor prodal.
 
V červenci 2012 podnikavý chlapík na základě inzerátu na prodej traktoru Zetor 7045 za částku 220.000 korun přijel za majiteli na Jaroměřsko a nabídl jim zálohu ve výši 80.000 korun. Zbylou částku se jim zavázal splatit po částech později. Jenže ještě téhož dne traktor prodal dalším zájemcům, tentokrát za částku 130.000 korun. I velmi slabému počtáři by mělo být jasné, že výdělečný tento obchod být nemohl. Pokud by ovšem chtěl muž dostát všem svým závazkům. Jenže milý „obchodník“ se vymlouval na všechny strany, jen k placení se neměl. Majitel traktoru proto po dvou měsících marného čekání vyřešil podivný obchod rázně, oznámil vše na policii.
 
Soudce nyní může poslat 38letého muže až na pět let za mříže, tam bude mít čas opakovat si zásady slušného obchodování i počty.
 
por. Mgr. Eva Prachařová
16.10. 2012, v 12:30

vytisknout  e-mailem