Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Chaty je třeba navštěvovat i v zimě

Český Krumlov - Kapličtí policisté pátrají po zloději, který koncem minulého týdne vykradl dvě chaty. (Hlasová schránka 974 232 116) 

U první vypáčil cylindrickou vložku FAB u vchodových dveří, vnikl dovnitř a z chaty odcizil dřevěný vyřezávaný kříž s Kristem a dvě láhve s alkoholem. Odcizením věcí a poškozením zámku vznikla majitelce objektu škoda ve výši necelých 1 900 Kč.
 
Na stejném místě ve stejnou dobu vypáčil zloděj vchodové dveře druhé chaty a rozbil zdvojenou skleněnou výplň balkónových dveří. Vnikl dovnitř a odcizil satelitní přijímač včetně karty. Odcizením a poškozením vznikla v této chatě škoda ve výši 6 000 Kč.
 
Policisté po ohlášení krádeží ohledali místa činů, zajistili stopy a pořídili fotodokumentaci a případy šetří jako podezření ze spáchání trestných činů krádeže a porušování domovní svobody.
 

Na schodech chaty.jpgNa schodech chaty.jpg

----------------------------------------------------------------------------
 
V této době je dobré občas ke své chatě či chalupě zajet, odklidit sníh a budovu řádně zkontrolovat. Odklizený sníh může zloděje odradit, neboť neví, zdali je majitel poblíž či nikoli. Objekt je před odjezdem opět třeba řádně zabezpečit (zámky, petlicemi, okenicemi, mřížemi či elektronickým zabezpečovacím zařízením).
 
Je také dobré domluvit se se sousedy a hlídat si své chaty a chalupy navzájem. Pokud v okolí zahlédnete pohybovat se neznámé vozidlo s neznámou osádkou, je dobré zapsat si registrační značku, typ vozidla a popis osob. To může policistům velice pomoci k dopadení zlodějů v případě, že v oblasti dojde k vloupání - a majitelům napadených objektů k vrácení jejich majetku.   
 
 
 
por. Bc. Michaela Pavlíčková (pcrckpis@mvcr.cz)
11. ledna 2010

 

vytisknout  e-mailem