Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Středočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Středočeského kraje

Chatový lupič byl dopaden

Policisté z OOP Unhošť zadrželi mladíka, který po vloupání přebýval v chatě 

  Policisté z OOP Unhošť zadrželi dne 2. září 2012 v obci Velká Dobrá mladíka, který je podezřelý z trestného činu porušování domovní svobody. Tohoto trestného činu se dopustil tím, že v době mezi 31.8.2012 kolem 21. hodiny za použití násilí vnikl do rekreační chaty v obci Družec v chatové osadě Nad Veselovem. Po násilném vniknutí zde pobýval  až do  2.9.2012 a v průběhu dopoledních hodin své útočiště v chatě opustil. Při odchodu z chaty poškodil dřevěný rám u okna,čímž způsobil majiteli škodu. Po předchozím souhlasu OSZ v Kladně byl policejní hlídkou v odpoledních hodinách téhož dne zadržen a převezen na policejní služebnu v Unhošti. Zde byly s podezřelým provedeny prvotní a procesní úkony a následně byl 23 letý mladík z Kladna eskortován do policejní cely. Podezřelý byl v minulosti již trestně stíhán za trestné činy maření úředního rozhodnutí a majetkovou trestnou činnost. Celý případ je veden ve zkráceném přípravném řízení.

4. září 2012

nprap. Jana Šteinerová  

 

Další případy z okresu Kladno

Zloděj železa dopaden - na základě oznámení velvarští policisté zadrželi podezřelého pachatele z trestného činu krádeže železa. Kolem 13. hodiny dne 3.9.2012 na cestě v zahrádkářské kolonii nazývané Podhorní Mlýn v obci Velvary vnikl pachatel bez užití násilí do oplocené části zahrady a poté zde odcizil volně položené 4 železné roury o hmotnosti 80 kg. Tyto roury naložil na připravený příruční vozík a odjel. Cestou u objektu bývalého mlýna spatřil u cesty volně přístupný sklep, do kterého bez užití násilí taktéž vnikl a odcizil zde položené  2 železné okapové háky a 7 pozinkových plechů o hmotnosti cca 25 kg. Tyto věci si přidal na příruční vozík a s tímto nákladem jel směrem do Sběrných surovin v obci Velvary v Nabdínské ulici za účelem odevzdání tohoto železného materiálu a získání tak finanční hotovosti pro svou potřebu. Policisté tento případ šetří a  20 letý mladík z Velvarska je nyní podezřelý z trestného činu krádeže.

Oloupeni při spánku - dne 2.9.2012 oznámila na linku 158 poškozená žena z okresu Hodonín, že v době mezi 2.30 až 4.40 hodin téhož dne jí  neznámý pachatel odcizil kabelku s doklady a dále byly odcizeny dva mobilní telefony, dvě platební karty a finanční hotovost. K tomuto trestnému činu krádeže došlo v době, kdy spala s manželem na lavičce u kašny na Masarykově náměstí ve Slaném. Pachatel svým jednáním způsobil škodu ve  výši 6 500,-Kč.

Loupežné přepadení - v dopoledních hodinách dne 2.9.2012 bylo oznámeno na linku158 loupežné přepadení na benzinové čerpací stanici v obci Pchery na Kladensku. Dosud neznámý pachatel vešel do prodejny na BČS a pod pohrůžkou nože požadoval vydání finanční hotovosti. Obsluha pachateli odmítla finanční hotovost vydat. Pachatel poté použil fyzického násilí a následně z místa odcizil celou pokladnu s finanční hotovostí. Jednáním pachatele byla poškozené 55 leté ženě z Kladenska způsobena drobná zranění. Pachatel po získání několika tisíc korun z místa činu utekl. Policisté v současné době tento  případ prošetřují jako podezření z trestného činu loupeže. Popis pachatele - muž štíhlé postavy, výška cca 180 cm, ve věku 35 let, z vousů pěstěná bradka zrzavé barvy, byl maskován kapucí od maskáčové bundy,    

vytisknout  e-mailem