Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihočeský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihočeského kraje

Chatař nedbal zásad zazimování

Český Krumlov - Majitel chaty nedbal rad policistů, že cenné věci je třeba z rekreačních objektů na zimu odvézt do bezpečí. (Hlasová schránka 974 232 116) 

Ilustrační foto - policisté se psem u chaty.jpg Ilustrační foto - policisté se psem u chaty.jpg

Mezi 3. lednem a 28. únorem se kdosi vloupal do rekreační chaty poblíž obce Holubov. Pachatel nejprve kamenem rozbil skleněnou výplň okna. Vnikl do objektu a z obývacího pokoje odcizil barevný televizor, DVD a setobox. Z kuchyně odcizil dvanáct starožitných porcelánových pohárů na pivo s motivy pivovarů a loveckými motivy, dva menší poháry na pivo se stejnými motivy a ulomil vyřezávanou ořechovou nohu starožitné komody. Z prvního patra z místnosti ložnice odcizil rádio s CD a přehrávačem kazet, starožitný mosazný mikroskop, proutěný oválný koš, matnou těžkou sochu horníka z neurčeného materiálu, vícebarevnou vázu a dva poháry na pivo o objemu jeden litr.   

Kdyby majitel chaty dbal rad a na zimu odvezl cenné věci do bezpečí, nemusel by nyní vyčíslit celkovou škodu na odcizených předmětech na částku 27.500 Kč. Poškozením okna a komody pak vznikla chataři další škoda ve výši 1.100 Kč.

Po přivolání křemežských policistů bylo ohledáno místo činu, byly zajištěny stopy a nyní policisté případ prošetřují jako trestné činy krádež vloupáním a porušování domovní svobody.

por. Bc. Michaela Hončíková (pcrckpis@mvcr.cz)

 

 

vytisknout  e-mailem