Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Cestují děti bezpečně do školy?

VSETÍNSKO: V rámci projektu „Zebra se za tebe nerozhlédne“ jsme se podívali k základní škole v Huslenkách. 

Projekt je zaměřený na bezpečnou cestu dětí do škol a využívání přechodů pro chodce. Škola v Huslenkách je hned u cesty a tak jsme nyní společně s krajským koordinátorem BESIP vyrazili právě tam.
Už při příchodu a příjezdů dětí jsme se snažili radami upozornit na nedostatky, které jsme uviděli. Velká část dětí, které vozí rodiče ke škole autem, nesprávně využívala autosedaček a bezpečnostních pásů. Děti seděly v autosedačkách s aktovkami na zádech nebo měly špatně vedené bezpečnostní pásy. I některé děti přicházející pásy, prováděly věci, které nejsou tak vhodné k bezpečnému pohybu u silnice. Rychlé běhání po chodníku, přebíhání přechodu pro chodce. Po oslovení dětí opřed školou, jsme se vydali i do jednotlivých tříd. Tady jsme dětem informace o bezpečné chůzi po přechodu a chodníku a používání autosedaček zopakovali a rozšířili. Došlo i na důležitou viditelnost dětí v provozu a tady jsme zdůraznili používání reflexních materiálů na aktovkách a oblečení.
Prvňáčci si šli všechno pěkně vyzkoušet ven. Při pobytu venku jsme prvňáčky upozornili na nebezpečí okolo školy. Ukázali jsme jim názorně chůzi po chodníku, činnost před a při využití přechodu pro chodce. Dostalo se i na pobyt na autobusové zastávce. Jelikož vede poblíž školy i železniční trať, podívali jsme se na přejezd a popovídali i o bezpečném pohybu v blízkosti dráhy.
 
Přejeme mnoho úspěchů v novém školním roce.
 
5. září 2013, nprap. Bc. Vladislav Malcharczik
Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem