Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Cestu řidičům zkomplikovala zvěř

UHERSKOHRADIŠŤSKO: Kvůli zajíci havarovala řidička osobního automobilu. 

Pohyb zvěře na silnici je pro řidiče velmi nebezpečný a nepříjemný zároveň. Obzvlášť, pokud dojde ke střetu.

V pátek odpoledne jela od Hluku směrem na Ostrožskou Novou Ves pětadvacetiletá řidička renaultu. Ve chvíli, kdy projížděla pravotočivou zatáčkou, jí údajně přeběhl přes cestu zajíc. Žena zareagovala tak, že strhla řízení a následně dostala smyk. Vozidlo se stalo neovladatelným, vyjelo vpravo mimo silnici a převrátilo se na střechu. Zraněná řidička skončila v Uherskohradišťské nemocnici. Škoda na vozidle je předběžně vyčíslena na padesát jedna tisíc korun.

O pár hodin později vběhl do jízdní dráhy řidiče fordu srnec. Ke střetu došlo v úseku mezi Huštěnovicemi a Starým Městem. V tomto případě škoda dosáhla na třicet tisíc korun.

V neděli tři hodiny po půlnoci projížděl úsekem mezi Velehradem a Starým Městem řidič felicie. Z pravé strany mu náhle vběhlo do cesty divoké prase. Řidič už nestačil srážce zabránit. Ke zranění osob nedošlo. Škoda se vyšplhala na necelých čtyřicet tisíc korun.

O uhynulé zvěři jsme u obou případů informovali příslušné myslivecké sdružení.

Pro zvěř neplatí žádné nařízení a zákony a může se objevit i tam, kde bychom ji vůbec nečekali např. v obci. Proto řidičům nezbývá nic jiného, než být opatrní, obezřetní a plně se soustředit na řízení. Zejména pak v úsecích poblíž lesů a polí a také tam, kde přímo dopravní značka upozorňuje řidiče na zvěř, je nutné jet takovou rychlostí, abychom byli schopni v případě spatření zvěře zastavit nebo alespoň snížit rychlost, aby následky nehody nebyly tak velké. V momentu, kdy nám vběhne do jízdní dráhy zvěř, nesmíme strhávat řízení! Takový nepřiměřený manévr může přinést horší následky, než přímý střet se zvěří.

12. června 2017, por. Bc. Milena Šabatová                              

Odkazy do noveho okna

nehody se zvěří

nehody se zvěří 

Detailní náhled

nehody se zvěří

nehody se zvěří 

Detailní náhled

nehody se zvěří

nehody se zvěří 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem