Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
podhomepage

Policie České republiky – Služba cizinecké policie

 

Cestoval na padělaný občanský průkaz

Trutnov - Policisté cizinecké policie zadrželi v obci Libeč při silniční kontrole dodávkového vozidla, ve kterém cestovali občané ukrajinské státní příslušnosti směrem do Prahy, celkový padělek slovenského občanského průkazu na jméno neexistující osoby.  

Jeden z kontrolovaných cizinců se prokázal tímto dokladem a domníval se, že policisté nepoznají falzifikát jiného státu.
 
Při kontrole v evidencích policisté zjistili, že třiatřicetiletému cizinci byl již v minulosti v České republice uložen trest odnětí svobody s podmíněným odkladem do roku 2011 a to za maření výkonu úředního rozhodnutí pro opakované řízení motorového vozidla bez řidičského oprávnění. Údajně si ještě před vycestováním z České republiky sehnal padělek slovenského občanského průkazu, protože správně předpokládal, že se mu dveře do ČR zavírají. Žádost o další legální pobyt mu byla zamítnuta. V současné době se tedy pokusil přes Polskou republiku přijet opětovně a pobývat zde na základě jiné identity.
 
Okresním soudem v Trutnově byl muž ve zkráceném řízení hned druhý den po zadržení odsouzen k trestu soudního vyhoštění v délce trvání 5 let. Ještě tentýž den mu skončila platnost schengenského víza uděleného v Polsku a muž musel do půlnoci vycestovat z ČR.
 
por. Mgr. Ivana Ježková, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem