Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Čeští policisté působí na Mistrovství světa v ledním hokeji v Bratislavě

Čeští policisté působí ve společných hlídkách v rámci bezpečnostního opatření Mistrovství světa v ledním hokeji 2019, které se od 10. května odehrává na Slovensku v Bratislavě a Košicích. 

Jelikož se zápasy české reprezentace odehrávají v Bratislavě, působí zde na základě podepsaného memoradna mezi policejními prezidenty, desetičlenná skupina policistů, skládající se převážně z členů antikonfliktního týmu policie a tzv. spotterů (specialistů na divácké násilí).

Čeští policisté se zaměřují na prevenci kriminality a předcházení konfliktů mezi zejména českými fanoušky, kteří do dějiště mistrovství přijíždí mimo jiné i pravidelnými speciálními vlaky z Prahy.

Ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia České republiky, které celou akci koordinuje, vybralo na tuto akci jazykově vybavené policisty tak, aby byli platnými členy mezinárodního týmu policistů, kteří vypomáhají i fanouškům dalších států. 

„Policie zde působí jako servis zejména pro české fanoušky, mnohokrát již vypomáhali českým občanům např. při ztrátě dokladů či samotných vstupenek tak, aby se po prokázání, že vstupenky skutečně koupili, dostali na zápas, na který cestovali mnohdy z velké dálky,“ potvrdil jeden z členů antikonfliktního týmu policie.

Čeští policisté působí zejména v okolí stadionu a v tzv. „fan zóně“. V případě postupu české reprezentace do čtvrtfinále a rozlosování skupiny jsou připraveni i k přesunu na zápas do Košic, dalšího dějiště světového šampionátu.

„Je to dobrý pocit, pokud dorazíte na šampionát v hokeji, ztratíte peněženku a víte, že se můžete spolehnout na českou policii, která je nám fanouškům, tady k dispozici“, sdělil jeden z českých fanoušků, který se setkal se členy antikonfliktního týmu české policie.

Policie České republiky v roce 2015 vypomáhala slovenským policistů se zřizováním antikonfliktního týmu a současné mistrovství světa v ledním hokeji je vyvrcholením jejich úspěšné spolupráce v této oblasti.

pplk. Mgr. Martin Koryčanský
koordinátor AKT Policie ČR

Odkazy do noveho okna

vytisknout  e-mailem