Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Čeští policisté již mají tři z pěti odcizených vozidel

Vozidla pachatelé odcizili v rakouském autosalonu a následně převáželi přes naše území. 

Cestou Centra mezinárodní spolupráce v Mikulově jsme ve včerejších ranních hodinách obdrželi informaci, že v noci ze čtvrtka na pátek došlo v rakouském autosalonu v obci Neukirchen am Walde k odcizení čtyř vozidel zn. Audi, jednoho vozidla zn. Volgswagen. Poté, co jsme obdrželi zprávu, že tři vozidla zn. Audi přejela přes česko-rakouskou hranici, ihned jsme tuto informaci předali všem hlídkujícím policistům. Zanedlouho se jim podařilo zadržet dvě z těchto vozidel  a to v Praze a v Libereckém kraji. Třetí vozidlo v dnešních ranních hodinách bylo nalezeno bez řidiče v areálu pivovaru ve Svijanech.

Více k zadržení:
Pražští policisté na Jižní spojce poblíž lanového mostu si povšimli vozidla, o kterém lustrací zjistili, že se jedná o vozidlo odcizené. Řidič ale na pokyny policistů nezastavil a snažil se ujet. Do jeho pronásledování se průběžně zapojili policisté pohotovostní motorizované jednotky a pražské cizinecké policie. Po několika minutách jízdy řidič vozidlo zastavil a snažil se policistům utéct. Následně policisté z pohotovostní motorizované jednotky muže za použití donucovacích prostředků zadrželi.

V téměř tu samou dobu došlo k zadržení dalšího pachatele v odcizeném vozidle v Příšovicích na Semilsku.

Krátce před čtrnáctou hodinou byla vyslána hlídka z oddělení silničního dohledu do Příšovic na silnici D 10 ve směru z Prahy do Turnova, jelikož obdrželi informaci, že v tomto směru jede vozidlo značky Audi, které bylo odcizeno v Rakousku a pronásledují ho policisté z Mnichova Hradiště.

Liberečtí dopravní policisté si jako místo pro zastavení řidiče s odcizeným vozidlem vybrali úsek silnice u benzinové čerpací stanice Shell a jako zátaras použili náhodně vybraný, v té době kolemjedoucí, kamion. Ten byl umístěn napříč oběma jízdními pruhy. V okamžiku, kdy policisté spatřili odcizené bílé vozidlo Audi s černou střechou, zastavili provoz a za použití donucovacího prostředku hrozba střelnou zbraní donutili řidiče před zátarasem zastavit. Muže, který řídil odcizené vozidlo, následně zadrželi.

Oba řidiči jsou cizinci ve věku 30 let a 47 let. V tuto chvíli jsou oba zadrženi a v nejbližších dnech je čeká soud, který rozhodne o jejich vydání do Rakouska.

12. května 2018
kpt. Ivana Nguyenová
tisková mluvčí, Policejní prezidium ČR

Odkazy do noveho okna

Zadržení na Liberecku

Zadržení na Liberecku 

Detailní náhled

Zadržení na Liberecku

Zadržení na Liberecku 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem