Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Čeští lektoři antikonfliktních týmů školili své protějšky na Slovensku

Čeští lektoři antikonfliktních týmů Policie ČR (dále jen „AKT“) se podíleli na tvorbě Kurzu další odborné přípravy pro členy AKT (tzv. inovačním) v Bratislavě. 

Šestice lektorů ve složení Mgr. Jurásková (z Útvaru policejního vzdělávání a služební přípravy - Vzdělávacího zařízení Brno), plk. Rudolf (ze SPŠ a VPŠ MV v Holešově), kpt. Lazecký, npor. Mazal a por. Peterka (všichni z Krajského ředitelství policie Jihomoravského kraje), v čele s metodikem koncepce AKT pplk. Koryčanským z ředitelství služby pořádkové policie Policejního prezidia ČR, navštívila ve dnech 2. – 6. října 2023 Bratislavu, kde školili již zkušené členy AKT slovenské policie včetně jejich lektorů.

„V roce 2015 se česká policie spolupodílela na vzniku AKT na Slovensku, kdy došlo k proškolení prvních 15 ti členů AKT v Košicích. Od té doby byl AKT rozšířen již do 4 krajů (Bratislava, Košice, Trnava a Žilina) a naše návštěva zde byla dalším logickým krokem naší užitečné mezinárodní spolupráce se slovenskou policií.“

V roce 2019 se zároveň členové českého AKT podíleli na pořadatelství Mistrovství světa v ledním hokeji, kde hrála česká reprezentace svoji skupinu taktéž v Bratislavě. Od té doby se AKT slovenské policie rozšířil na celkem 54 členů a jsou nasazeni ročně na zhruba 70 bezpečnostních opatření.

„Chtěli bychom poděkovat českým lektorům za dlouhodobou spolupráci v oblasti rozvoje koncepce AKT a věříme v další spolupráci během mezinárodních akcích“ sdělil ředitel odboru pořádkové policie Krajského ředitelství Bratislava plk. Mgr. Stanislav Hromádka.

pplk. Martin Koryčanský 
ŘSPP PP ČR
kpt. Hana Rubášová
tisková mluvčí PP ČR
10. října 2023

vytisknout  e-mailem