Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Jihomoravský kraj název

Policie České republiky – KŘP Jihomoravského kraje

Čeští i slovenští dopraváci v akci

HODONÍNSKO: Řidiče kontrolovaly smíšené policejní hlídky. 

V pondělí ráno se na Česko – Slovenské hranici v rámci mezinárodní spolupráce objevily smíšené policejní hlídky českých a slovenských dopravních policistů. Dopravně bezpečnostní akce se konala v rámci projektu „Posílení přeshraniční spolupráce bezpečnostních složek pro efektivnější prevenci rizik a společné potírání kriminality“ podpořeného v rámci Operačního programu Interreg SK-CZ 2014-2020 z prostředků Evropského fondu regionálního rozvoje“.

Policisté využili situace, kdy je uzavřena silnice I/51 vedoucí z Hodonína do Holíče, a vozidla musí na objízdnou trasu Sudoměřice – Skalica. Na této objízdné trase na české i slovenské straně dohlížely smíšené hlídky na bezpečnost a plynulost silničního provozu. Monitorovaly hustotu provozu na objízdné trase a případné přestupkové jednání řidičů motorových vozidel. Zaměřily se také na pátrání po odcizených vozidlech, věcech pocházejících z trestné činnosti a osobách v pátrání.

Výsledkem akce bylo zkontrolování desítek vozidel a řidičů, kteří až na drobnosti měli vše v pořádku a jeli podle předpisů.

por. Bc. Petr Zámečník, 7. 10. 2019

vytisknout  e-mailem