Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Moravskoslezský kraj název

Policie České republiky – KŘP Moravskoslezského kraje

Cesta vlakem se prodražila

ÚO Bruntál -útěkářku policisté nalezli schovanou na toaletě a další  

Dostala smyk a čelně se střetla s nákladním autem
V 10,05 hodin dne 20.12.2010 mezi obcí Úvalno a hranicí okresu Opava došlo k dopravní nehodě dvou vozidel. 60letá řidička vozidla Felicia nepřizpůsobila rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, svým schopnostem a za snížené viditelnosti a špatných povětrnostních podmínkách přivedla svůj automobil do smyku. Ten nezvládla a vyjela do levé poloviny silnice, kde se čelně střetla s protijedoucím nákladním vozidlem Man s přívěsem, které řídil 36letý muž. Při nehodě došlo k těžkému zranění řidičky, která byla převezena do nemocnice v Ostravě a zraněna byla také její o dva roky mladší spolujedoucí. Dechová zkouška byla s negativním výsledkem. Způsobená škoda činí 70 tisíc Kč.  
 
Cesta vlakem se značně prodražila
Policistům v Horním Benešově přišla včera 20.12.2010 oznámit 48letá žena krádež kabelky i s osobními věcmi při cestě vlakem z Prahy do Olomouce. Dosud neznámý pachatel dne 18.12.2010 ve večerních hodinách využil nestřeženého okamžiku, když žena s rodinou nastupovala v Praze do vlaku. Dávali zavazadla do uličky a pachatel jim odcizil dámskou kabelku. V ní byly peněženky s celkovou finanční hotovostí kolem 5 tisíc Kč, různé doklady, platební karty, dva fotoaparáty, brýle, zdravotní potřeby pro diabetiky, mobilní telefon a další věci v celkové hodnotě kolem 35 tisíc Kč. Policisté po zadokumentování případ postoupili dle místní příslušnosti do Prahy. Celková škoda přesáhla 38 tisíc Kč.
 
Útěkářku policisté nalezli schovanou na toaletě
V pondělí 20.12.2010 v 09,00 hodin oznámila pracovnice dětského domova ve Vrbně pod Pradědem, že pohřešuje 15letou svěřenkyni. Odešla v 07,45 hodin a do doby nahlášení se nevrátila. Policisté věděli, že se jedná o dívku, která již byla v minulosti čtyřikrát pohřešována. Vrbenští policisté dívku vypátrali schovanou na toaletě ve vlaku, který měl odjet do Milotic nad Opavou. Následně byla svěřenkyně předána pracovnici domova.
                                                                                             
komisař por. Bc. Tušková Pavla
pisbr♦mvcr.cz
21.12.2010

vytisknout  e-mailem