Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Českolipští policisté zadrželi zloděje krátce po krádeži

ČESKOLIPSKO - I v lese můžete snadno přijít o své věci. 

Koho by napadlo, že i v lese může být člověk okraden? Ale může. Takovou situaci zažili dva muži na Českolipsku, kteří v lese pracovali a nevšimli si, že tam nejsou zcela sami. Dne 17. dubna 2020 krátce po poledni sázeli u obce Zahrádky stromky, přičemž si poblíž na pěšinku odložili své věci. Ty bohužel nechali v jednu chvíli zcela bez dozoru. V ten moment však v daném místě nebyli sami. Místem procházel muž, který bez váhání odložené věci vzal a z lesa i s věcmi zmizel. Odnesl si tak rýč, batoh s osobními doklady a platební kartou, mobilním telefonem, powerbankou, peněženkou s finanční hotovostí, ale i věci, které měly pro poškozené citovou hodnotu, jako např. zavírací nůž. Celkově se jednalo o věci v hodnotě téměř 5 tisíc korun. 

Případem se začali zabývat českolipští policisté a následně kriminalisté, kteří na základě dobré operativní činnosti ve velmi krátké době po krádeži věděli, kde se odcizené věci nacházejí a kdo má krádež na svědomí. Ještě tentýž den policisté zadrželi podezřelého z krádeže, a to  46letého muže, v centru města České Lípy. Kromě osobncíh dokladů se tak mohli ze svých věcí opět radovat jejich původní majitelé. Muž skončil v policejní cele. 

Komisař Služby kriminální policie a vyšetřování zahájil trestní stíhání 46letého muže z Dokska pro zločin krádeže a přečin neoprávněného opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku, za které mu nyní hrozí trest odnětí svobody od dvou do osmi let. Jednání se totiž  dopustil v době nouzového stavu v Česku, který vyhlásila Vláda ČR v souvislosti s výskytem koronavirové nákazy. Trestní stíhání probíhá nyní na svobodě. 

Policistům následně přišlo od poškozených cestou ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje vřelé poděkování


6. 5. 2020
kpt. Bc. Vladimíra Šrýtrová
koordinátorka prevence KŘP Libereckého kraje

vytisknout  e-mailem