Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Českodubští policisté vykázali násilníka

LIBERECKO - V sobotu 6. prosince 2014 vykázali policisté v obci Zdislava z domu násilníka, který následně na policejní služebně ničil zařízení. Skončil v poilcejní cele. 

O nemalý rozruch se v sobotu večer postaral na přímo na policejní služební obvodního oddělení Český Dub 38letý muž pocházející z Českodubska. Na policejní služebně značně posilněn alkoholem úmyslně pomočil chodbu a následně zde začal ničit zařízení služebny. Úmyslně začal kopat do dřevěných dveří vedoucích do sklepních prostor. Neuposlechl výzvy policisty, aby upustil od protiprávního jednání, a ve svém jednání pokračoval dále dalším ničením dřevěných dveří, přičemž kopání doplňoval vulgárními slovními nadávkami vůči policistům. Policisté mu v dalším ničení zařízení zabránili a muž tak nakonec skončil v policejní cele.

Proč vlastně na policejní služebně takto rozzuřený muž skončil? Policisté 38letého násilníka zadrželi v rodinném domě v obci Zdislava kolem půl desáté večer, kde v odpoledních hodinách slovně nadával své 30leté ženě, kterou dále ohrožoval i nožem a vyhrožoval jí zabitím. Policisté násilníka vykázali na 10 dní z domu, neboť se nejednalo o  jeho první incident. Již v období léta letošního roku vlivem opilosti fyzicky napadl svoji ženu a vulgárně ji nadával. Vyčítal jí, že se nechová jako manželka. Muž ji opakovaně psychicky týrá a svým chováním tak v ženě probouzí strach z dalšího nepředvídatelného jednání svého manžela. Jeho chování se často pod vlivem opilosti opakuje.

Policisté již ve věci zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu nebezpečné vyhrožování, za které muži hrozí jednoletý trest odnětí svobody. Na poškozených dveřích policejní služebny způsobil předběžnou škodu za 2 tisíce korun, kdy se dopustil přestupku proti majetku. Nyní si bude muset počkat minimálně 10 dní, než se vrátí domů, pokud mu soud tento zákaz neprodlouží.


8.12. 2014
por. Bc. Vladimíra Šrýtrová
KŘP Libereckého kraje, tisková mluvčí

vytisknout  e-mailem