Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Česko-polské setkání

Oboustranný zájem o spolupráci  

Konec prvního březnového týdne tohoto roku přinesl policistům z Rychnovska a Náchodska setkání se svými kolegy z Polské republiky. Zástupci územních odborů vnější služby a kriminální policie a vyšetřování obou regionů se sešli se svými polskými protějšky z Klodska na dvoudenním pracovním setkání 5. - 6. března 2009 v Kounově.
Po dopoledním seznámení všech účastníků se program přesunul z Kounova do Rychnova nad Kněžnou, kde si polští zástupci prohlédli zázemí obou  rychnovských územních odborů i nově zrekonstruované Obvodní oddělení Rychnov nad Kněžnou. Odpoledne byla pro naše polské přátele připravena prohlídka Muzea zimních sportů, turistiky a zaniklých řemesel v Deštném v Orlických horách. Obsah jednotlivých expozic byl díky společné hranici i podobné historii návštěvníkům v mnoha směrech blízký. Během pátečního dopoledne navštívili polští policisté ještě Obvodní oddělení Vamberk a Dobruška. 
Mezi oběma stranami byla dohodnuta vzájemná součinnost při řešení trestné činnosti. Policistům se tak usnadní a zefektivní práce nejen v případě potřeby prověřovat optimálně získané poznatky i na území sousedícího státu. Začínající spolupráce je aktuální  i pro rychnovské policisty, kteří se už delší dobu potýkají s krádežemi poblíž polských hranic a mezi podezřelými jsou polští občané.
Závěrem milého setkání bylo vysloveno společné přání, aby tradice obdobných setkání, jaké bylo toto úvodní březnové, úspěšně rozvíjející vzájemnou spolupráci obou sousedících států,  pokračovala i v budoucnu.
por. Mgr. Alena Kacálková
13. března 2009

Odkazy do noveho okna

OOP Rychnov n. Kn.

OOP Rychnov n. Kn. 

Detailní náhled

OOP Rychnov n. Kn.

OOP Rychnov n. Kn. 

Detailní náhled

Operační středisko RK

Operační středisko RK 

Detailní náhled

Setkání Kounov

Setkání Kounov 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem