Policie České republiky  

Přejdi na

Pomáhat a chránit


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Česko-německo-polské setkání

KRAJ – Ředitel plk. Mgr. Vladislav Husák přijal pozvání od policejního prezidenta Connyho Stiehla a navštívil nové Policejní ředitelství v Görlitz.  

Ředitel krajského ředitelství plk. Mgr. Vladislav Husák se setkal s veliteli policejních útvarů zodpovídajících za bezpečnost a veřejný pořádek v regionech podél státní hranice mezi Českou republikou a Svobodným státem Sasko Spolkové republiky Německo a Polska.

Setkání se uskutečnilo minulý týden na půdě Policejního ředitelství Görlitz, na pozvání policejního prezidenta Connyho Stiehla. Návštěvu také přijal velitel Okresního velitelství ve Zhořelci podinspektor Ing. Mgr. Leszek Zagórski.

Prohloubení vzájemné spolupráce, nejen v oblasti boje s nelegální migrací, bylo hlavním tématem tohoto jednání. „Spolupráce je na velmi dobré úrovni, lze ji označit za intenzivní,“ taková byla slova uznání policejního ředitele Connyho Stiehla.

Během dvouhodinového setkání, které probíhalo ve velmi přátelské duchu, byla projednána i bezpečnostní situace. Navzájem se informovalo o nápadu trestné činnosti v roce 2014 s porovnáním s rokem předchozím, všichni přítomní se shodli, že příhraniční kriminalita má svá specifika, a to zejména drobnou majetkovou kriminalitu a drogovou kriminalitu. Všechny strany se také vzájemně informovaly o přijatých opatřeních reagujících na vysokou zatíženost kriminalitou a o prioritách stanovených na rok 2015. Stanovily se také společné cíle, které by měly být naplněny a řešeny v roce 2015.

Program byl zakončen prohlídkou nové budovy policejního ředitelství. Ředitel objektu pan Holger Löwe, delegaci představil nové integrované operační středisko, oddělení služby kriminální policie a vyšetřování, oddělení kriminalistické techniky atd. Po prohlídce budovy zazněla slova chvály a blahopřání k novému objektu, který je vybaven tou nejmodernější technologií, a to na každém odboru.

Na závěr schůzky se ředitelé sešli s rektorem Vysoké Saské policejní školy z Rothenburgu panem Dr. Haraldem Kogelem, který ve svém projevu přiblížil, jaký má škola statut, jaké má vize do budoucna, a jak spolupracuje se policejním ředitelstvím v Görlitz. Ve svém projevu, dále zdůraznil, že zde studenti dosáhnou nejvyšší kvalifikaci v oblasti bezpečnostně právní problematiky. Na závěr sdělil, že spolupracují i s Policejní akademií v Praze. Jako velký přínos zahraniční spolupráce vnímá zejména v aplikaci získaných poznatků a zkušeností do vědecké, pedagogické, studijní nebo publikační činnosti.


por. Jana Světlá
15. prosince 2014
KŘ Libereckého kraje, koordinátor prevence
 

Odkazy do noveho okna

návštěva policejního ředitelství v Görlitz

návštěva policejního ředitelství v Görli... 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem