Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Ústecký kraj název

Policie České republiky – KŘP Ústeckého kraje

Červnová vražda v Rumburku objasněna

Ústecký kraj - Na základě plošného screeningu a analýzy DNA se podařilo ztotožnit pachatele. 

V pondělí ráno byl ve svém bydlišti zadržen 28letý muž, podezřelý z červnové  vraždy 27leté ženy v Rumburku. Následující den mu policejní komisař sdělil obvinění z trestného činu Vraždy a Znásilnění a byl podán návrh na vzetí obviněného do vazby. Dne 28.1. soudce tento návrh akceptoval a na muže byla uvalena vazba.
Tento případ vraždy byl posledním neobjasněným případem vraždy z loňského roku. Jednalo se o složitý případ a to vzhledem k tomu, že pachatel byl „náhodný“. Policejní tým, který čítal 11 členů, se tímto případ intenzivně zabýval již od počátku. Tím, že vyšetřování trvalo sedm měsíců, tak bylo náročné nejenom fyzicky, ale i psychicky. Policie v Ústeckém kraji poprvé přistoupila k celoplošnému screeningu, kdy se vytipovaným mužům ve věku 18 až 35 let, s bydlištěm v Rumburku, odebírala DNA, která se pouze pro tyto účely následně porovnávala se zajištěným biologickým materiálem z místa činu. U 1002 vzorku došlo ke shodě. Policisté ihned po tomto zjištění připravili realizaci a pro podezřelého si dne 26.1. v ranních hodinách došli. Zadržený muž při prvotním výslechu se k této vraždě přiznal a i následně na místě činu ukázal, jak k celé události došlo.
Policisté, kteří na tomto případu pracovali, při tiskové konferenci zvlášť poděkovali občanům Rumburku za jejich ochotu a spolupráci.
 
 
Ústí nad Labem 29.1.2015
por. Veronika Hyšplerová
mluvčí policie Ústeckého kraje
Odkazy do noveho okna

Sada na odebírání vzorku DNA

Sada na odebírání vzorku DNA 

Detailní náhled

Tisková konference I.

Tisková konference I. 

Detailní náhled

Tisková konference II.

Tisková konference II. 

Detailní náhled

vytisknout  e-mailem