Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství Zlk

Policie České republiky – KŘP Zlínského kraje

Čerpal z cizího

KROMĚŘÍŽSKO: Pachateli hrozí až dva roky vězení.  

Včera sdělil vrchní inspektor morkovického obvodního oddělení podezření z trestných činů krádež a poškození cizí věci jednadvacetiletému muži z Vyškovska.
 
Během měsíce května se mladíkovi podařilo odčerpat z motorových vozidel téměř sto osmdesát litrů pohonných hmot za více jak šest tisíc korun. Další škoda vznikla poškozením nádrží. Ta přesáhla třicet jedna tisíc korun. Ke krádežím docházelo většinou během noci. Pachatel si vyhlédl vozidla zaparkovaná převážně u rodinných domů v obcích Koryčany a Střílky. Největší škodu způsobil brněnské firmě, z jejich nákladního vozidla odstaveného v Koryčanech odsál šedesát litrů nafty. Škoda na nádrži je v tomto případě také největší a to patnáct tisíc korun.
 
Policisté morkovického obvodního oddělení na případu pracovali společně s kroměřížskými kriminalisty. Podařilo se jim zjistit, o koho jde, a po mladíkovi začali pátrat. K dopadení jim pomohli kolegové z Obvodního oddělení Bučovice. Na jednadvacetiletého muže narazili při silniční kontrole a zjistili, že je v pátrání. Mladík se k trestné činnosti přiznal. Nyní mu hrozí až dva roky vězení.
 
10. září 2014, nprap. Ing. Barbora Balášová
 
 
 
 
 

vytisknout  e-mailem