Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Krajské ředitelství policie Lbk

Policie České republiky – KŘP Libereckého kraje

Černá sobota pro neopatrné řidiče

SEMILSKO - V jeden den došlo na různých místech semilského okresu k několika dopravním nehodám. 

V sobotu dopoledne jel osobním vozidlem značky Hyundai od obce Modřišice na Všeň řidič-senior. Při průjezdu mírné levotočivé zatáčky dostal s autem na mokré vozovce smyk. Vyjel přitom vlevo mimo silnici do svahu, kde se auto přetočilo a dopadlo na střechu zpět na okraj silnice. Při havárii došlo ke zranění spolujezdkyně. Řidič měl větší štěstí a vyvázl bez zranění. Vliv alkoholu byl u něho vyloučen dechovou zkouškou. Způsobená škoda byla stanovena na částku 80 000 korun.

512SM06.JPG


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Další havárie se stala tentýž den v půl šesté večer na silnici II. třídy číslo 283 mezi obcemi Bělá a Libštát. Řidič nezvládl jízdu na malém motocyklu a v levotočivé zatáčce vyjel mimo vozovku. Nejprve narazil s motorkou do stromu a poté se s ní skutálel ze svahu do řeky Olešky. Přitom si způsobil zranění. Policisté řidiče podrobili dechové zkoušce na alkohol, která byla pozitivní. Při prvním i druhém měření nadýchal bezmála 2 promile alkoholu. Ještě téhož dne byly ve věci zahájeny úkony v trestním řízení pro podezření ze spáchání přečinu ohrožení pod vlivem návykové látky. Řidiči tak hrozí až tři roky ve vězení. Způsobená škoda byla vyčíslena na částku 10 000 korun.

513SM07.jpg


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čtyři hodiny po této události došlo k další havárii. Mezi obcemi Roudný a Radvánovice boural mladý řidič s vozidlem značky Škoda Fabia. Při průjezdu nepřehledné zatáčky v úseku klesání dostal s autem smyk, přejel do protisměru mimo silnici, kde narazil do stromu. Přitom utrpěl zranění a po ošetření se podrobil dechové zkoušce na alkohol s negativním výsledkem. Způsobená škoda byla stanovena na částku 50 000 korun.

515SM15.JPG


 

 

 

 

 

 

 

 

21. 12. 2015
por. Petr Kmínek DiS.
KŘP Libereckého kraje, tiskový mluvčí

vytisknout  e-mailem