Policie České republiky  

Přejdi na

Služba veřejnosti a prestižní povolání


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 
Královéhradecký  kraj název

Policie České republiky – KŘP Královéhradeckého kraje

Černá pasažérka napadla revizorky a zranila je

HRADECKO - Jedna skončila bez pracovní neschopnosti, druhá je stále nemocná  

Dvaadvacetiletá žena z Hradce Králové napadla revizorky za přítomnosti asi pěti cestujících v pátek 18. května 2012 kolem půl páté odpoledne při kontrole v autobuse číslo 23 hradecké městské hromadné dopravy.
Revizorka požádala ženu cestující autobusem od zastávky „Magistrát města“ ve směru na Slezské Předměstí, aby jí předložila platný jízdní doklad. Cestující, která si hlavu zakrývala kapucí, se nejprve vymlouvala, že teď přistoupila a chtěla si jízdenku koupit. Poté ji revizorka požádala o předložení občanského průkazu. Žena nejprve odmítla doklad předložit. Nakonec po nějaké době, když přišla i druhá revizorka, občanský průkaz předložila. Než jí stačila revizorka dát podepsat zápis o kontrole a vrátit doklad totožnosti, tak jí cestující vytrhla občanský průkaz včetně zápisu i s deskami. Přitom jim začala nadávat a pak je napadla i fyzicky. Nakonec v autobuse sejmula kladívko pro nouzové rozbití skleněné výplně skel, kterým rozbila sklo u jedněch dveří.

Obě revizorky skončily na ošetření v královéhradecké fakultní nemocnici. Jedna žena utrpěla zhmoždění prstů na pravé ruce. Naštěstí skončila bez pracovní neschopnosti. Druhá žena se zhmožděnou krční a bederní páteří je ještě v současné době v pracovní neschopnosti.
Městskému přepravci vznikla škoda na autobusových dveřích kolem 12 tisíc korun.

V první dekádě letošního (2012) července policisté ženě sdělili podezření ze spáchání dvou přečinů, a to výtržnictví a poškození cizí věci.

V těchto dnech (21. července 2012) hradečtí policisté vyšetřování případu ukončili a předali hradeckému státnímu zastupitelství s výsledkem zprávy o zkráceném přípravném řízení. V případě prokázání viny ženě podle zákona hrozí až dvouleté vězení.

nprap. Anna Pešavová - 23. července 2012 (14:25)

 

vytisknout  e-mailem