Policie České republiky  

Přejdi na

Naším cílem je Vaše bezpečí


Rychlé linky: Mapa serveru Textová verze English Rozšířené vyhledávání


 

Hlavní menu

 

 

Centrála americké FBI ocenila spolupráci s Policií České republiky

Centrálou americké FBI byli oceněni zástupci Policie České republiky za příkladnou spolupráci při realizaci komplikovaného případu zatýkání osob páchajících závažnou organizovanou trestnou činnost mezinárodního rozsahu.  

FBI
Detektivové z úřadu služby kriminální policie a vyšetřování byli společně s kolegy z Krajského ředitelství policie Královehradeckého kraje a se zástupci české centrály Interpolu za přítomnosti náměstka policejního prezidenta pro vnější službu plk. Mgr. Bc. Tomáše Tuhého oceněni zástupcem ústředí americké FBI za výbornou spolupráci při mezinárodní operaci zaměřené na zločince podezřelé z mnohamilionových internetových podvodů.
 
V rámci této akce byl na území České republiky zadržen muž z Balkánu, který pro členy organizované skupiny vyráběl padělané doklady. Při následné domovní prohlídce bylo u zadrženého muže zajištěno velké množství padělaných cestovních dokladů zemí celého světa, včetně technického vybavení k jejich výrobě. Mezi nalezenými věcmi byly také dvě střelné zbraně a střelivo.
 
 Zástupce americké centrály FBI pracovníkům Policie České republiky při předávání ocenění vyjádřil velké poděkování nejen za profesionální přístup při realizaci zmíněného případu, ale také za dlouhodobě velmi kvalitní spolupráci mezi americkou FBI a Policií České republiky.
 
por. Bc. Štěpánka Zatloukalová
tisková mluvčí Policejního prezidia ČR
10. června 2013

 

vytisknout  e-mailem